Hlavní obsah

Měnit zaměstnání je optimální jednou za pět let

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změnit zaměstnání je podle většiny návštěvníků pracovního portálu OnlinePráce nejvhodnější jednou za pět a více let. Shodlo se na tom 61 procent účastníků ankety, kterou web nedávno uspořádal.

Foto: Profimedia.cz

Časté změny zaměstnání mohou uchazeče o novou práci silně limitovat.

Článek

Podle 28 procent respondentů je dobré práci měnit jednou za dva až tři roky. Jen 11 procent lidí si myslí, že práci lze měnit každý rok. Ankety se zúčastnilo 1388 návštěvníků pracovního portálu.

Většina je konzervativní

„Při pohledu na výsledky ankety lze říci, že hlasující návštěvníci portálu jsou v názoru na střídání zaměstnání relativně konzervativní,“ říká Lea Kozáková ze zákaznického servisu OnlinePráce. Obecně je podle ní vhodné práci neměnit příliš často, optimální je rozmezí tři až pět let, někdy i více.

Časté střídání práce signalizuje nezralost

Časté změny zaměstnání mohou uchazeče o novou práci silně limitovat, protože to pro potenciálního zaměstnavatele není dobrý signál a může si oprávněně myslet, že ani u něj kandidát nezůstane dlouho. Nápadně časté střídání místa, třeba po roce, také může personalistům signalizovat, že dotyčný kandidát není buď dostatečně zralý, nebo že se jedná například o konfliktního člověka.

Průzkum už se bohužel nezmiňuje o těch, a není pochyb, že jich není málo, kteří jsou se svou prací spokojeni a nejraději by ji neměnili vůbec.

Reklama

Výběr článků

Načítám