Hlavní obsah

Linka bezpečí nabízí absolventům uplatnění

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Linka bezpečí představí své služby studentům na veletrhu příležitostí Career Days 2013, který se letos koná 7. a 8. března v prostorách Corinthia Hotel Prague. Chce tak oslovit studenty a absolventy oborů, jako jsou psychologie či sociální práce, na pozici konzultantů na Lince bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Linka bezpečí je určena dětem, mladistvým a studentům do 26 let, kteří propadají depresím či úzkostným stavům.

Článek

Career Days jsou dvoudenním veletrhem práce a nabízejí živý kontakt se špičkovými zaměstnavateli, a to prostřednictvím setkání a tréninků s limitovaným počtem účastníků, nebo osobních rozhovorů přímo s HR manažery velkých firem.

Nabízejí praxi i zaměstnání

Sdružení Linka bezpečí již dlouhodobě poskytuje studentům a absolventům možnost uplatnění, ať už v podobě praxe nebo zaměstnání. Zároveň poskytuje zaměstnancům další vzdělávání a nabízí jim možnost absolvování všeobecného výcviku v telefonní krizové intervenci a nástavbový kurz Specifika LB. Všichni, kdo tyto výcviky zdárně absolvují, pak mohou uplatnit nabyté znalosti přímo na Lince bezpečí na pozici konzultanta.

Možnost získat zkušenosti

„Jsme potěšeni, že máme možnost být na veletrhu pracovních příležitostí Career Days. Vzhledem k tomu, že v dnešní době není pro studenty a absolventy zrovna lehké najít práci, považujeme uplatnění v sociálních službách za zajímavou alternativu s možností získat potřebné zkušenosti a kontakty pro další kariérní vývoj,“ říká Lenka Lukáčová, vedoucí oddělení komunikace Sdružení Linka bezpečí.

Pomáhají překonat depresi

Richard Schinko, ředitel Sdružení Linka bezpečí, dodává: Na Lince bezpečí, která je určena dětem, mladistvým a studentům do 26 let, se často setkáváme s případy studentů, kteří v této nelehké životní fázi propadají depresím či úzkostným stavům a potřebují podporu nás dospělých. Jsme proto rádi, že máme možnost mladým lidem představit činnost Linky bezpečí osobně a případně s nimi i navázat spolupráci do budoucna.“

Doprovodná konference i kurzy vzdělání

Po oba dva dny veletrhu bude probíhat i doprovodná konference, která je letos zaměřena na téma „osobní rozvoj a trh práce“.

Součástí programu jsou také tréninky zaměřené např. na „měkké“ dovednosti: time management, asertivní jednání apod. Tréninky v omezeném počtu 15 účastníků pořádají samy firmy a trvají 90 minut. Podrobnosti o akci jsou na www.careerdays.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám