Hlavní obsah

Jihlavská průmyslovka jako jediná v ČR nabízí obor hodinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Nový školní rok začal také pro více než 1300 studentů Střední školy průmyslové, technické a automobilní v Jihlavě. Oproti minulému roku jejich počet vzrostl přibližně o pět desítek. Škola je největší v Kraji Vysočina, studentům nabízí 15 studijních oborů. Jako na jediné škole v republice se deset studentů prvních ročníků bude věnovat oboru jemný mechanik - hodinář.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jihlavská průmyslovka v současné podobě vznikla v roce 2014 sloučením tří samostatných škol. „Největší zájem je o informační technologie, v poslední době se stále více studentů hlásí na strojírenské obory, konkrétně obor strojírenství a mechanik-seřizovač,” řekl zástupce ředitele školy Josef Váca.

Škola je jako jedno z šesti technicky zaměřených vzdělávacích center v Kraji Vysočina schopna nabídnout studentům technické vybavení odpovídající současným požadavkům.

Postav si svoje auto

„V posledních třech letech kraj jako zřizovatel investoval do vybavení počítačových učeben, nákupu CNC obráběcích strojů nebo robotů 15 miliónů korun,” informoval ředitel Miroslav Vítů.

Studenti se letos zúčastní další fáze projektu Postav si svoje auto. Čeká je stavba už druhého stavebnicového automobilu Kaipan. Modernizace se mimo jiné dočká i obor multimédia-webdesign, pro který škola pořídí speciální techniku na zpracování videa a zvuku.

„Studenti prvních ročníků si budou moci při výuce vyzkoušet jednodušší 3D tiskárny, které mají proti profesionálním tiskárnám uživatelsky přívětivější obsluhu,” uvedl Vítů.

Dobrý nábor na hodináře

Letos poprvé se deset studentů oboru mechanik-seřizovač zaměří na technologii obrábění plastů. Škola také od letošního roku získala obor jemný mechanik-hodinář.

„Po dobrém náboru začíná v prvním ročníku deset studentů. Obor se bude na jihlavské průmyslovce učit jako na jediné škole v Česku,“ dodal Váca.

Reklama

Související články

Nejchytřejší jsou matematici a fyzici

Nejvyšší průměrné IQ mají studenti fyziky a matematiky, v závěsu za nimi se pak umístili studenti farmacie a lékařství, ale také možná trochu nečekaně studenti...

Výběr článků

Načítám