Hlavní obsah

Jak vybrat školu a povolání? Dětem poradí veletrh

Novinky,

Šanci má každý, jen ji využít. Pod tímto sloganem proběhne v neděli a v pondělí v teplickém Domě kultury regionální veletrh středního vzdělávání Šance 2016. Na akci, na jejíž organizaci se podílí Úřad práce ČR, se představí více než dvě desítky státních i soukromých středních škol. Jejich zástupci poskytnou zájemcům podrobné informace o své činnosti, možnostech studia a všech oborech, které otevřou ve školním roce 2017/2018.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Volba povolání je s přihlédnutím k aktuální situaci na trhu práce velice důležitým a nelehkým okamžikem, který může ovlivnit další pracovní zařazení a tím i život mladého člověka. V tomto ohledu hrají hlavní roli především rodiče dětí, ale pomoci jim při hledání té správné cesty mohou i odpovědní zástupci škol nebo úřadu práce,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Teplicích Martina Bečvářová.

Osobní kontakt

Specialisté z úřadu proberou s dětmi a jejich rodiči, jak nejlépe vybrat vhodné povolání. Také návštěvníkům představí široké portfolio svých služeb, zároveň jim předají informace o aktuální nabídce volných míst v regionu.

Přehlídky se zúčastní 25 škol z celého Ústeckého kraje, z toho osm jich bude přímo z Teplic. Právě osobní kontakt se zástupci těchto vzdělávacích zařízení pomůže zájemcům zorientovat se v nabídce škol a rozhodnout se nakonec pro tu pravou.

Veletrh mohou zájemci navštívit první den konání mezi 12.00 a 18.00, druhý den pak mezi 9.00 a 16.00.

Reklama

Související články

Burzy nabízejí práci i vzdělání

Hned čtyři Burzy práce a vzdělání se společným mottem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhnou v září a říjnu v Olomouckém kraji. Představí se na nich...

Výběr článků

Načítám