Hlavní obsah

Globální zpráva o pracovním prostoru

Novinky, Karel Kvapil

Podle poznatků získaných z průzkumu bude pro organizace další výzvou dosažení finančních úspor vyplývajících z pružného pracovního zapojení.

Foto: Profimedia.cz

V budoucnosti budou společnosti přecházet k modelu pružné práce, ve kterém budou mít zaměstnanci možnost si pořídit vlastní kancelářské prostory.

Článek

Společnosti Regus - největší poskytovatel flexibilních pracovních prostor a Unwired - specialista na budoucí trendy práce, představily svou globální zprávu o pracovním prostoru: Measuring the Benefits of Agility at Work (Hodnocení výhod pružnosti v práci).

Studie zkoumá současné názory o světě práce a věnuje se tomu, jaký vliv má na podniky pružné pracovní zapojení zaměstnanců.

Pružnost přináší úspory

„Stále více se prosazuje koncept virtuality, a proto bude nezbytné “zpeněžit“ pružnost a zásadně změnit způsob práce ve firmách,“ prohlásil Bob Gaudreau, výkonný vicepresident společnosti Regus.

„V budoucnosti budou společnosti přecházet k modelu pružné práce, ve kterém budou mít zaměstnanci možnost si pořídit vlastní kancelářské prostory,“ dodal Gaudreau.

Názory 600 vrcholových manažerů

Součástí zprávy je průzkum, kterého se zúčastnilo 600 vrcholových manažerů z celého světa. Respondenti sdělili své názory na současný stav pracovních prostor a v on-line průzkumu odpovídali na otázky zaměřené na virtuální práci, mobilitu, spolupráci a využití kancelářských prostor.

Téměř 60 % dotazovaných respondentů z velkých organizací předpokládá, že potřeba kancelářských prostor pro budoucí pracovní styl bude klesat. Pouze 7 % předpokládá, že potřeba kancelářských prostor bude vyšší.

Míra využití kanceláře je dnes v průměru pouhých 45 % a prázdná pracoviště nemají ve světě, ve kterém jsou mobilita a pružnost jedním z nejefektivnějších a nejvíce udržitelných způsobů práce, žádný smysl.
ředitel společnosti Unwired Philip Ross

Více než polovina respondentů (51 %) odhaduje, že kancelář se stane místem, které bude využíváno pouze příležitostně.

Prázdná pracoviště nemají smysl

„Pro společnosti bude nezbytné rozpoznat důležitost nákladů na „zajištění práce“, protože tradiční přístup k pronájmu a sazbám ve světě fixovaném na cenu za metr čtvereční je již zastaralý,“ sdělil ředitel společnosti Unwired Philip Ross a dodal:

„Míra využití kanceláře je dnes v průměru pouhých 45 % a prázdná pracoviště nemají ve světě, ve kterém jsou mobilita a pružnost jedním z nejefektivnějších a nejvíce udržitelných způsobů práce, žádný smysl.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám