Hlavní obsah

Elektrotechnická firma Microrisc chce stavět v Jičíně nový závod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Elektrotechnická společnost Microrisc z Jičína chce ve zdejší průmyslové zóně postavit montážní halu a administrativní budovu. Investice by měla dosáhnout asi 20 miliónů korun a postupně by v závodě mohlo najít práci kolem 70 lidí. Zatím firma zaměstnává zhruba 25 lidí. Uvedl to tajemník jičínské radnice Peter Bareš.

Článek

Pro stavbu závodu město firmě nabídlo v zóně půl hektaru pozemku za zhruba 2,75 miliónu korun. "Rada města již prodej pozemku doporučila. Schvalovat by jej mělo v červnu zastupitelstvo," řekl starosta Martin Puš. Stavbu by investor mohl zahájit příští rok.

Výzkum, vývoj, dovoz, distribuce

Firma Microrisc se zabývá výzkumem, vývojem, dovozem a distribucí elektronických komponent a modulů. Specializuje se na bezdrátovou komunikaci pro automatizaci budov a pro telemetrii. Na zakázku dodává různé aplikace především pro automobilový průmysl a pro regulaci vytápění. Loni firma měla tržby přes 27 miliónů korun.

Průmyslová zóna v Jičíně, kterou radnice začala budovat v roce 1994, patří k nejúspěšnějším v zemi. Na okraji města postupně vznikla řada podniků, které zaměstnávají několik tisíc lidí. Největší závody patří firmám Continental Teves, AEG Components, Ronal, C.S.Cargo a Kobit.

Podle radnice mají investoři o pozemky v zóně zájem stále. "Další pozemky chce například výrobce vonných svíček EPP Praha. Tři další investoři chtějí menší pozemky od 1000 do 2000 metrů čtverečních," řekl Bareš.

Míra nezaměstnanosti v celém okrese Jičín je nyní nejvyšší v hradeckém kraji. Na konci dubna míra činila 9,2 procenta a práci si hledalo kolem 3700 lidí. V celém kraji byla míra nezaměstnanosti 7,9 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám