Hlavní obsah

Den s Evropou se věnuje životě a práci v zahraničí

Kariéra, Jan Matějka
Praha

V úterý 20. října proběhne v The Job Shop v Martinské ulici v centru Prahy první Den s Evropou, který bude věnován životě a práci ve Velké Británii. Informační dny pořádá EURES (Evropské služby zaměstnanosti) ve spolupráci se společností Jobsinprague.cz.

Článek

Zájemci o práci budou mít možnost mluvit přímo s poradkyní EURES Helen Giles z úřadu práce v Bristolu o pracovních příležitostech v celé Velké Británii. K dispozici budou rovněž zdarma letáčky a publikace, které Vám usnadní hledání práce v Anglii, Skotsku, Walesu či Severním Irsku.

V 15 hodin proběhne souhrnná prezentace životních a pracovních podmínek v angličtině. V průběhu akce budete mít možnost pohovořit i s českými poradci EURES, kteří Vám poskytnou veškeré dostupné informace o hledání práce v celé Evropě. Dny s Evropou jsou určeny všem zájemcům bez rozdílu věku či stupně vzdělání.

Další na řadě bude Španělsko

Již čtrnáct dní po první akci, ve středu 4. listopadu, se uskuteční španělský den za účasti Ricarda Panzuely, poradce EURES z jihošpanělské Huelvy. Od Ricarda Panzuely se dozvíte i o možnosti letních brigád, na které je potřeba se registrovat již v předstihu. V úterý 1. prosince se uskuteční Skandinávský den s poradci z Norska a Švédska.

Připravuje se i Den s Evropou za účasti maďarských poradců EURES. Pro české uchazeče se jedná o spíše méně zajímavou zemi z pohledu pracovního uplatnění, nicméně i zde se najdou pracovní příležitosti pro jazykově vybavené jedince.

Harmonogram dalších akcí:
Velká Británie – život a práceúterý 20. října 2009
Španělsko – život a prácestředa 4. listopadu 2009
Norsko  – život a práceúterý 1. prosince 2009
Švédsko  – život a práceúterý 1. prosince 2009
Maďarsko  – život a prácev jednání

Dny s Evropou proběhnou v uvedených termínech od 10:00 do 12:00 a odpoledne od 13:00 do 17:00, prezentace životních a pracovních podmínek vždy v 15:00. Podrobný harmonogram a další novinky jsou uveřejněny na stránkách EURES (www.eures.cz).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám