Hlavní obsah

Brigáda může být odrazovým můstkem ke kariéře

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina studentů si v letním období vylepšuje svůj osobní rozpočet brigádnickou činností. Většinou jde o sezónní manuální práce, firmy ale hledají pracovníky i na kvalifikovanější činnosti, kde je podmínkou znalost práce na počítači – ať už jde o zpracování dat nebo pozice v administrativě, logistice, v call centrech, dokonce i sezónní programátorská místa.

Foto: Profimedia.cz

Pokud uchazeč o zajímavou letní brigádu prokáže své znalosti IT certifikátem, zvýší své šance, že místo získá.

Článek

Navíc se objevuje nový trend – řada studentů se snaží na brigádu nastoupit k potenciálnímu zaměstnavateli, kde chce prokázat své kvality a zvýšit tak své šance na získání zaměstnání nebo částečného úvazku po prázdninách.

Příležitost ke vzájemnému poznání

„Správně zvolená brigáda může být dobrou průpravou pro budoucí zaměstnání a v případě, že se brigádník osvědčí, firma ho později ráda přijme na stálé místo. Firmy, které se často setkávají s vysokou fluktuací čerstvých absolventů, preferují při výběru uchazečů člověka, kterého již znají a vědí, že po dvou měsících neskončí, protože měl jiné představy,“ říká Jan Dvořák, ředitel Počítačové školy Gopas.

Certifikát o školení zvýší šance

I když podle údajů pracovních serverů je letos nabídka letních brigád větší než v minulých letech, o administrativní a kancelářské práce je největší zájem. Rozdílem oproti předchozím rokům je, že letos zaměstnavatelé preferují kandidáty, kteří by byli naklonění prodloužení spolupráce i po skončení brigády. „Pokud uchazeč o zajímavou letní brigádu prokáže své znalosti IT certifikátem nebo dokladem o absolvování školení, značně zvyšuje své šance, že toto místo získá,“ dodává Jan Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám