Hlavní obsah

Blondýny si barví vlasy na tmavo, aby působily seriózněji

– Londýn

Britské plavovlásky se nechaly inspirovat americkou herečkou Scarlett Johanssonovou a barví si vlasy na hnědo. Dělají to proto, aby v zaměstnání působily seriózněji, uvedl list The Daily Telegraph s odvoláním na výsledky průzkumu mezi britskými ženami.

Článek

Dřívější blondýny Johanssonová a Fergie, zpěvačka skupiny Black Eyed Peas, inspirovaly každou třetí ženu se světlou hřívou k tomu, aby zvolila střízlivější odstín. Tento trend sílí v době, kdy společnosti po celé Británii propouštějí zaměstnance kvůli prohlubující se hospodářské recesi.

Výzkumníci také zjistili, že 62 procent lidí je toho názoru, že brunety působí na pracovišti "profesionálněji" než blondýnky. "Současné ekonomické klima zcela zjevně nutí ženy, aby věnovaly víc pozornosti svému vzhledu, barvu kštice nevyjímaje," míní Dan Hadley z britského řetězce drogerií Superdrug, která studii zadala. "Podle výsledků průzkumu se zdá, že brunety jsou na pracovišti brány vážněji. Stoupá proto počet žen, které volí tmavší odstín kadeří," konstatoval.

Blondýny si myslí, že tmavovlásky vypadají inteligentněji

Studie odhalila, že 31 procent blondýn se změnilo v tmavovlásky proto, aby vypadaly v práci inteligentněji, 38 procent dotázaných se světlými vlasy míní, že barva kštice jim v minulosti mařila kariérní postup.

Ženy, které zvolily tmavší odstín vlasů, se domnívají, že se to vyplatilo, a 38 procent je přesvědčeno, že je šéf začal brát vážněji.

Anketa provedená mezi 2500 příslušnicemi něžného pohlaví také zjistila, že čtvrtina z nich byla dokonce povýšena. Barva vlasů neovlivňuje jen profesní kariéru, ale může působit i na sexuální život ženy. Výzkumníci zjistili, že nejvíce si sexu užijí rusovlásky - v ložnici dovádějí třikrát týdně, zatímco brunety dvakrát týdně.

Ženy se světlými vlasy se podle ankety s větší pravděpodobností vrhnou do sexuálního dobrodružství jen na jednu noc; 65 procent blondýn totiž připustilo, že se milovaly s někým, koho pak už nikdy nespatřily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám