Hlavní obsah

Třetina firem zvýší zaměstnancům hodnoty stravenek

Právo, Novinky, kil, fš

Podle online průzkumu serveru Předvýběr mezi třemi tisícovkami zaměstnavatelů hodlá víc než třetina oslovených firem zvýšit hodnotu stravenek poskytovaných zaměstnancům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ještě v letošním roce plánuje zvýšit hodnotu stravenek devět procent firem. Hned v lednu sedm procent respondentů a zbylých 18 procent dotázaných navýší hodnotu stravenek během roku 2018.

„Jednak to souvisí s dobrým stavem ekonomiky, navíc stravenky patří trvale k důležitým zaměstnaneckým benefitům,“ vysvětluje důvody František Boudný, obchodní ředitel Předvýběru.

Významný benefit, nikoli však ten hlavní

Podle tří čtvrtin (77 procent) respondentů jsou stravenky významný, i když nikoli nejdůležitější benefit. Šestnáct procent firem je ovšem považuje za nejdůležitější výhodu poskytovanou zaměstnavatelem. Pouze v sedmi procentech podniků považují stravenky za stále méně důležité.

Dle letního průzkumu personální agentury Grafton Recruitment nicméně zaměstnanci už považují stravenky spíše za standard, nikoli za benefit.

Obědy v restauracích zdražují. Novinky informovaly, že průměrná útrata v ČR za oběd v restauraci se v září vyšplhala již na více než 109 Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kastrůlky jsou u zaměstnanců stále v kurzu

Čeští zaměstnanci nejčastěji preferují k pracovnímu obědu jídlo z domova, tento trend obliby domácího vaření spíše narůstá. Potvrdily to výsledky ankety na...

Výběr článků

Načítám