Hlavní obsah

Na univerzitní konferenci v Olomouci přijedou úspěšní podnikatelé

Novinky,

V sobotu 11. listopadu proběhne v Olomouci pátý ročník univerzitní konference UP Business Camp. Marcel Gecov, vicemistr světa ve fotbale do 20 let, nebo Jan Vlachynský, spolumajitel Baru, který neexistuje, při ní poodhalí úspěchy svého podnikání. Stejně tak lidé, kterým ještě nebylo ani 20 let. Konferenci, která chce motivovat mladé lidi k podnikání, pořádá olomoucká Univerzita Palackého (UP).

Foto: Univerzita Palackého - Imrich Veber

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, kde se konference uskuteční.

Článek

„Naše konference je určena pro začínající podnikatele, firmy a vlastně každého, koho zajímá marketing, podnikání, startupy (začínající firmy), příběhy úspěšných podnikatelů a zajímavých osobností,“ představil akci Michal Kukučka, její hlavní organizátor.

Právní rady

Novinkou letošního ročníku konference bude v angličtině vedený workshop o budování značky s Paulem Skahem, který má za sebou tvorbu strategií pro firmy jako Orange či HBO. Organizátoři připravili i workshop s Jakubem Dohnalem z advokátní kanceláře Dohnal Pertot Slanina, který přiblíží úskalí podnikání a nabídne praktické rady z právního pohledu.

Jak začal od píky, jak překonal počáteční neúspěchy a kam až to dotáhl? O tom bude povídat Jan Vlachynský, spolumajitel populárních brněnských podniků Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a 4pokoje.

O svou zkušenost se podělí i Radek Hudák, marketingový manažer ve Slevomatu, který má zodpovědnost za kampaně s miliónovými měsíčními rozpočty. Na konferenci vystoupí také Jakub Tížek, zakladatel internetové společnosti FairList a dotační společnosti James Grant, který investuje většinu své energie do podpory začínajících podnikatelů.

Pokud se říká, že začátky jsou vždy nejtěžší, tak v podnikání to platí dvojnásob. Konference proto představí vítěze soutěže Podnikavá hlava, kterou rovněž pořádá UP.

„Vítězný soutěžní nápad cestovního filtru odprezentuje Radek Oborný z firmy FLO-BRO,“ upřesnil Kukučka.

Osmnáctiletá podnikatelka

Jak prorazit za hranicemi České republiky, proč nasát zahraniční atmosféru a vydat se do světa se svým originálním produktem? Na tyto otázky se zaměří teprve osmnáctiletá Lucy Štruncová, která ve své firmě LC Tools vyrábí kvalitní nástroje s polymery.

„Lucy je tím správným příkladem, proč se nebát podnikání zkusit i v mladém věku,“ uvedl Kukučka.

Inspiraci z netradiční cesty za hranice pak v Olomouci představí Marek Aldorf z pražského podnikatelského inkubátoru ESA BIC, který se zaměřuje na rozvoj technologicky progresivních startupů s vesmírnými technologiemi.

Kromě Marcela Gecova, který podniká s architektonickým ateliérem Delicode, vystoupí na konferenci dále Jiří Doležal a Jan Emler. Ti přijedou s příběhem motivačního diáře Doller, na jehož rozjezd získali peníze pomocí crowdfundingové kampaně. Crowdfunding je způsob financování, při kterém mnoho jednotlivců přispívá menším obnosem k cílové částce.

Konference se uskuteční na Právnické fakultě UP za finanční podpory Komerční banky a společnosti Busyman. Partnery jsou Olomoucký kraj, Okresní hospodářská komora Olomouc a Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Reklama

Související články

Program Věda má budoucnost láká mladé

Strategický přístup k nedostatku potenciálních zaměstnanců projevují některé firmy podporou programu Věda má budoucnost, který ukazuje žákům a studentům...

Výběr článků

Načítám