Hlavní obsah

Poradenská střediska úřadu práce se modernizují

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační a poradenská střediska (IPS), která pomáhají především žákům osmých a devátých tříd základních škol při výběru nejvhodnějšího studijního oboru, v současnosti procházejí modernizací. Cílem je podle generální ředitelky Úřadu práce ČR Kateřiny Sadílkové zvýšit kapacitu, komplexnost a kvalitu poskytovaných služeb v oblasti kariérového poradenství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Informační a poradenská střediska fungují na kontaktních pracovištích ÚP ČR od roku 1994. Pracovníci IPS poskytují skupinové a individuální poradenství, v jehož rámci se věnují žákům základních a studentům středních škol.

Jak vyhledávat pracovní pozice

Mladí lidé se mohou obrátit na IPS i v případě, že se během studia potýkají s nějakými problémy (například chtějí ukončit školu, přestoupit na jinou).

Poradenství nabízí ÚP ČR také těm, kteří už dostudovali, ale chtějí si zvýšit nebo změnit kvalifikaci.

Zájemci se mimo jiné dozvědí, jak správně vyhledávat pracovní pozice, jak napsat životopis, motivační dopis či se připravit na přijímací pohovor.

Pokud se člověk obrátí na zaměstnance IPS, dozví se nejen to, o čem konkrétní povolání je, co musí splňovat pro jeho výkon, ale také kde po absolvování studia najde práci.

Reklama

Související články

Kariérové poradenství může inspirovat

Centrum Euroguidance, Dům zahraniční spolupráce vyhlašuje 9. ročník soutěže Národní cena kariérového poradenství. Cílem je sdílet zkušenosti z české i evropské...

Projektu na vzdělávání zaměstnanců se daří

Celkem 18 602 žádostí dosud přijal úřad práce v rámci projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II“ (POVEZ II), zaměstnavatelům již poskytl přes 454...

Výběr článků

Načítám