Hlavní obsah

Kampaň Do práce na kole lámala rekordy

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezmála jedenáct tisíc lidí z celé České republiky udělalo něco pro svoje zdraví i životní prostředí a zapojilo se do květnové soutěže Do práce na kole, jejímž cílem je motivovat zaměstnance k šetrné dopravě. Účastníci z osmnácti set firem najeli na kole během května více než dva milióny (2 104 000) kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Tradičně nejvíce účastníků se zapojilo v Praze.

Článek

Nejvíce kilometrů v přepočtu na jednoho účastníka najeli v Otrokovicích – 396 km za měsíc. V Otrokovicích mají také nejlepšího Cyklozaměstnavatele roku 2016 – firmu Continental Barum.

Přidali se i běžci a chodci

V šestém ročníku soutěže vzrostl počet zúčastněných soutěžících z loňských 7280 na 10 789. K rekordním číslům přispěli letos kromě cyklistů i běžci a chodci, kteří se mohli poprvé do soutěže také zapojit. Z celkových více než dvou miliónů „čistých” kilometrů urazili lidé pěšky nebo během 161 535 km.

Nejvíce účastníků v Praze

Tradičně nejvíce účastníků se zapojilo v Praze, celkem 3601. „Pravidelně dojíždím z Brd do Prahy. Rád si po ránu protáhnu tělo na kole, ušetřím čas a mohu ho vyplnit jinými aktivitami, nemluvě o tom, že každý den započatý jízdou na kole je barevnější,” prozradil účastník soutěže, Filip Hájek z Kytína. Druhé, co do počtu zapojených, se umístilo město Brno s 1595 účastníky, nad 500 účastníků bylo ještě v Pardubicích, Plzni a Olomouci.

Sto kilometrů denně

Celorepublikový nejvýkonnější jezdec v soutěži, pan Martin Vašák z Brna, najel za měsíc úctyhodných 2922 kilometrů (což je průměrně téměř 100 km denně), ženskou kategorii opanovala Vlasta Štochlová z Prahy, která nejen, že najela za květen 2190 kilometrů, ale na každé ze svých cest pořídila dvě až čtyři fotografie denně, které sdílela na Facebooku, a nakonec z nich sestavila působivou fotogalerii na webových stránkách.

Nejlepší zázemí mají v Otrokovicích

Kromě týmů a jednotlivců se oceňovaly také firmy, které poskytují svým zaměstnancům dojíždějícím do práce na kole nejlepší podmínky. Titul Cyklozaměstnavatele roku 2016 v ČR získala firma Continental Barum z Otrokovic.

„V Barumu jezdí po areálu firmy více než 700 firemních jízdních kol. Někteří technici a údržbáři mají k dispozici koloběžky. Už nyní mají zaměstnanci Barumu k dispozici pět koláren s čipovým systémem hlídaných kamerami, další se stavějí. V administrativní budově jsou na každém podlaží sprchy a šatny, zamykací skříňky tu mají dokonce i na cyklistické přilby,” vysvětlila koordinátorka soutěže, Iva Nevečeřalová.

Aby firmy šlapaly

Možnost počítat si kilometry i pravidelnost a automaticky se zařadit do kategorie „Aby firmy šlapaly” je však možné až do konce září. V kategorii zvítězí ty týmy, které budou v průběhu nadcházejících měsíců do září šlapat nejpravidelněji. Tuto kategorii pořádá ABRA Software, národní partner Do práce na kole, ve spolupráci se spolkem Auto Mat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám