Hlavní obsah

Možnost práce z domova vítají zaměstnanci i firmy

Novinky, kil

Možnost práce z domova (homeoffice) považuje za velkou výhodu řada firem i jejich zaměstnanců. Podle nedávného šetření, které provedla ABSL, organizace sdružující společnosti působící v oblasti sdílených podnikových služeb, poskytují firmy z toho segmentu plný či částečný homeoffice více než 60 % svých zaměstnanců. V některých společnostech může alespoň částečný homeoffice využít dokonce až 95 % pracovníků.

Foto: Profimedia.cz

Důvodem oblíbenosti práce z domova je i významná úspora času a financí spojených s cestováním do zaměstnání.

Článek

Hlavní výhodou práce z domova je pro firmy bezesporu snížení nákladů na pracovní místo. „To platí zejména v případě, že lidé využívající homeoffice sdílejí svůj pracovní prostor s kolegy. Nespornou výhodou pro zaměstnavatele je však též snížená nemocnost pracovníků, protože díky práci z domova se mohou vyhnout plnému vypuknutí virózy a jejímu přenesení na kolegy,” konstatuje Jonathan Appleton, ředitel ABSL.

Rozhodující argument při volbě místa

Nemalé benefity však přináší tento způsob práce i zaměstnancům. Pro mnohé uchazeče je možnost homeoffice dokonce tím nejpodstatnějším argumentem při rozhodování, kterému zaměstnavateli dají přednost, což potvrdil i nedávný průzkum personální agentury Grafton Recruitment. Důvodem tak velké obliby práce z domova u zaměstnanců je především možnost lepšího skloubení pracovního a osobního života, ale i významná úspora času a financí spojených s cestováním do zaměstnání.

Skloubit práci s rodinou

„Tuto časovou úsporu ocení například lidé pečující o malé děti nebo o nemocné členy rodiny. Pracovní doba se pro ně stává flexibilnější, a práci tak mohou snadněji skloubit s rodinnými povinnostmi. Některé firmy, například společnost Edwards, zavedly možnost homeoffice právě s cílem podpořit návrat žen do zaměstnání po mateřské dovolené,“ zdůrazňuje Appleton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám