Hlavní obsah

Firmy se více zaměřují na absolventy

Právo, kil

Jedním z aktuálních trendů měnícího se pracovního trhu v České republice je skutečnost, že čerství absolventi škol začínají být pro mnoho firem zajímavou skupinou, na kterou zaměřují své náborové aktivity.

Foto: Profimedia.cz

Firmy se snaží školy podpořit v tom, aby byli absolventi lépe připravení pro reálnou praxi.

Článek

Zatímco ještě před třemi lety sháněli bez praktických zkušeností své první zaměstnání jen s obtížemi, nyní se progresivní firmy snaží podchytit zájem talentovaných studentů už v době studia.

Připravit absolventy na praxi už během studia

Stále více českých podniků spolupracuje se školami – jak s univerzitami, tak odbornými středními školami. A nejde jen o nábor mladých talentů, firmy se snaží školy podpořit v tom, aby byli absolventi lépe připravení pro reálnou praxi. Některé dokonce samy vyvíjejí systém vzdělání nováčků tak, aby doplnili potřebné odborné znalosti.

Společnost Accenture t již v uplynulých letech nabídla čerstvým absolventům bez praxe možnost uplatnění v prestižní mezinárodní firmě, studentům pak příležitost pracovat již v době studia na částečný úvazek a po dostudování nastoupit na plný úvazek.

Polovina obsazovaných pozic pro absolventy

„V letošním roce budeme v České republice opět obsazovat stovky pozic v oblasti konzultačních a technologických služeb a více než 50 % z nich je vhodných pro absolventy. Uplatnění u nás najdou studenti vysokých škol s technickým nebo ekonomickým zaměřením, ale i absolventi humanitních oborů s dobrou znalostí evropských jazyků,“ říká Marek Gešo, mluvčí společnosti Accenture v ČR.

Každý, kdo chce být konkurenceschopný na trhu práce, potřebuje podle jeho slov stále zvyšovat své odborné znalosti, učit se jazyky, držet krok s novými technologiemi, ale také rozvíjet svou všestrannost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám