Hlavní obsah

Vodafone Nápad roku podeváté

Novinky, kil

Letošní, v pořadí již devátý ročník soutěže pro mladé podnikatele Vodafone Nápad roku přináší odměnu pro vítěze ve výši 300 tisíc korun, šanci získat investici až 10 miliónů, mentoring od úspěšných podnikatelů pro 30 nejlepších nebo speciální soutěž o pobyt v americkém Silicon Valley. Do soutěže se lze hlásit do 10. května na stránkách www.napadroku.cz.

Foto: archiv Vodafone Nápad roku

Mentoring poskytuje účastníkům zpětnou vazbu od zkušených podnikatelů a investorů.

Článek

Již přes 1000 podnikatelských záměrů převážně z hlav českých studentů prošlo soutěží Vodafone Nápad roku. Řadě z nich účast v soutěži pomohla k nastartování úspěšné firmy.

Zprostředkovat pomoc zkušených

„Mladé podnikatelské projekty podle našich průzkumů nejčastěji krachují na nedostatečném či zcela chybějícím finančním plánu, špatném obchodním modelu a také na nedostatku zkušeností a motivace. Cílem soutěže je proto zprostředkovat účastníkům zpětnou vazbu od zkušených podnikatelů a investorů, pomoci jim se zviditelnit a získat cenné obchodní kontakty,“ říká Martin Kešner, zakladatel soutěže.

Velký potenciál

„Vodafone vidí v zajímavých podnikatelských nápadech velký potenciál, a proto je dlouhodobě aktivně podporuje. Důležité je nenechat zapadnout inovativní projekty a pomoci jim hned v začátcích. Těším se na všechny kreativní myšlenky v letošním ročníku soutěže Nápad roku,“ říká Markéta Moreno, ředitelka pro značku a komunikaci ve Vodafonu.

Více peněz i mentoringu

Letošní ročník proti předchozímu nabídne hned trojnásobnou odměnu pro vítěze v hlasování poroty – 300 tisíc korun namísto dosavadních 100 tisíc. Dalších 100 tisíc korun pak získá ve věcných cenách. Finalistům soutěže budou k dispozici dvě desítky zkušených podnikatelů v rámci rozšířeného Mentoring Day. Všichni finalisté bez ohledu na pořadí zároveň mají šanci, že právě je osloví panel investorů s nabídkou až desetimiliónové investice. Výherce kategorie Coolpad Startup roku pak vyhraje týdenní pobyt v Silicon Valley včetně účasti na prestižní konferenci TechCrunch Disrupt.

Změnit svět k lepšímu

„Soutěž Nápad roku nepřináší jen nápady, ale také nadšení lidí, touhu vytvořit něco nového a často i chuť být pozitivním příkladem a změnit svět k lepšímu,” říká Andrea Hepnerová ze společnosti SAP, která se letos stala novým hlavním partnerem soutěže.

Přihlášky zaslané do soutěže do 10. května posoudí porota složená z předních českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií. O úspěchu projektu v soutěži následně nerozhoduje pouze nápad samotný, ale také jeho proveditelnost, kvalita zpracování a potenciál budoucího růstu. Pravidla soutěže a další informace naleznou zájemci na stránkách www.napadroku.cz, Slavnostní vyhlášení výsledků aktuálního ročníku proběhne 8. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám