Hlavní obsah

Při odklízení sněhu mohou pomoci nezaměstnaní

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namrzlé chodníky, sněhové závěje či klouzající vozovky trápí v těchto chvílích řadu obcí v celé České republice. Starostové obcí, které se potýkají s přívaly sněhové nadílky, se mohou obrátit na Úřad práce ČR (ÚP ČR). Všechna jeho kontaktní pracoviště jsou podle mluvčí úřadu, Kateřiny Beránkové, připravena vyjít jim maximálně vstříc.

Foto: Profimedia.cz

Veřejně prospěšné práce patří mezi nejvíce využívaný nástroj aktivní politiky zaměstnanosti.

Článek

„Jsme schopni zajistit zejména městům, obcím a dalším zaměstnavatelům v rámci veřejně prospěšných prací vhodné zaměstnance na odstraňování sněhu, údržbu chodníků a cest a maximálně zkrátit řízení, která s touto agendou souvisejí. Mohou nás kontaktovat emailem, telefonicky i osobně,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Jde především o dlouhodobě nezaměstnané

Veřejně prospěšné práce (VPP) patří mezi nejvíce využívaný nástroj aktivní politiky zaměstnanosti. Je určen pro dočasné pracovní uplatnění uchazečů o zaměstnání, především dlouhodobě nezaměstnaných, kterým ÚP ČR věnuje zvýšenou pozornost. Jedná se o pozice především v oblasti méně kvalifikovaných a pomocných prací.

Oživit pracovní návyky

Cílem tohoto nástroje politiky zaměstnanosti je umožnit především dlouhodobě nezaměstnaným uchazečům a klientům se základním vzděláním, aby si osvojili nebo oživili pracovní návyky, a tím pádem zvýšili své šance na získání zaměstnání na volném trhu práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám