Hlavní obsah

Škodovácké učiliště obhájilo prestižní titul

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední odborné učiliště strojírenské Škoda Auto obhájilo vítězství v soutěži „Škola doporučená zaměstnavateli“ ve Středočeském kraji. Kvalitou své výuky ve třinácti oborech a dobrou přípravou absolventů na budoucí zaměstnání přesvědčilo zástupce více než sto předních českých firem.

Foto: archiv Škoda Auto

Na učilišti získávají mladí lidé vzdělání ve tříletých nebo čtyřletých technických oborech.

Článek

„Tohoto ocenění si velmi vážíme a je pro nás důkazem, stejně jako rostoucí zájem a kvalita uchazečů, že se ubíráme správným směrem. Klademe velký důraz na duální vzdělávání a na využívání nejmodernějších technologií, aby byli mladí lidé připraveni na nové výzvy v oblasti virtuálního prostředí a digitalizace v rámci 4. průmyslové revoluce,“ okomentoval vítězství Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast řízení lidských zdrojů.

Inovativní vzdělávací programy

Zásadní kritéria pro udělení titulu „Škola doporučená zaměstnavateli“ jsou inovativní školní vzdělávací programy, zprostředkování odborných a sociálních dovedností a také zdařilé profesní zaměření žáků. Střednímu odbornému učilišti strojírenskému Škoda Auto se podařilo přesvědčit porotu především vysokou kvalitou výuky.

Tisícovka studentů

Střední odborné učiliště strojírenské má ve společnosti Škoda Auto tradici už od roku 1927. Na učilišti získávají mladí lidé vzdělání ve tříletých nebo čtyřletých technických oborech zakončených výučním listem nebo maturitou. V současnosti se tu na své povolání připravuje ve 13 různých oborech denního studia téměř 900 učňů. V rozšiřujícím studiu si pak doplňuje stávající kvalifikaci 100 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám