Hlavní obsah

Vědecký jarmark poučí i pobaví

Novinky, kil

Ve středu 9. září 2015 se bude konat na Vítězném náměstí v Praze 6 - Dejvicích (stanice metra Dejvická) již 3. ročník Vědeckého jarmarku, akce zaměřené na popularizaci vědy a techniky.

Foto: Archiv Brady Clough VNB

Stánek Škoda Auto se na jarmarku těší už tradičnímu zájmu.

Článek

Organizátoři letošního Vědeckého jarmarku (Věda nás baví o.p.s., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT), České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) a Ústav organické chemie a biochemie (ÚOCHB) Akademie věd ČR věří, že účast návštěvníků všech věkových kategorií na letošní populárně-naučné akci překoná předchozí ročníky.

Bohatý program

Jarmark nabídne dětem školního věku, studentům, pedagogům i rodičům celodenní program, zaměřený na povzbuzení zájmu české mládeže o vědu a techniku v každodenním životě. Program letošního ročníku obsahuje bohatý výběr interaktivních ukázek vědeckých a technologických znalostí či dovedností v praxi.

Například společnost Škoda Auto na svém stánku předvede fungování učňovského vozu Škoda FUNstar, ČD Telematika návštěvníky seznámí s funkcí optických vláken, Unipetrol předvede fungování technologií používaných piloty Formule 1 a Skupina ČEZ zajímavou formou dokáže nezbytnost elektřiny v dnešním světě a svou Energy zónu. Návštěvníci všech věkových kategorií budou mít možnost navštívit mobilní planetárium. Vědu a techniku hravě představí společnost Techmania. Jarmark začíná v 8:30 a pokračuje, až do 17:30 hod

Zájem roste

„Těší mne, že zájem o akci Vědecký jarmark každý rok roste. Naši partneři, ať ze soukromé sféry nebo z akademické obce, nás stále překvapují novými nápady. Věříme, že i letos žáci, studenti pedagogové a další návštěvníci na Jarmarku najdou spoustu zajímavostí dokazujících význam vědy v každodenním životě. Chceme děti nadchnout pro vědu. Ukážeme jim, jak funguje automobil, robot nebo vzducholoď. Mohou si vyzkoušet, jak poznat pravou bankovku. To vše je jen zlomkem exponátů a experimentů, které budou na Vědeckém jarmarku k vidění,“ popisuje akci Vědecký jarmark Charles Peake, zakladatel o.p.s. Věda nás baví.

Reklama

Výběr článků

Načítám