Hlavní obsah

Studenti doháněli chybějící požadavky praxe

Právo, Miroslav Homola

Na to, že učební osnovy často nestíhají sledovat aktuální trendy praxe a absolventi se například s některými prvky tvorby webových stránek setkávají až při nástupu do praxe, vsadila brněnská IT firma Kentico Software, která studentům s úspěchem nabídla bezplatné kurzy, v nichž se mohou naučit to, co se ve škole nedozvěděli.

Foto: Právo

O dobré specialisty v oboru IT je na trhu velký zájem a studenti to dobře vědí.

Článek

Zatím poslední třídenní workshop pro studenty probíhal koncem července. A byl o něj zájem i přesto, že prázdniny jsou na vrcholu.

Seznámili se s nejnovějšími trendy

„V prvních dvou dnech se studenti učili, jak postupovat při tvorbě webových stránek. Seznámili jsme je s praktickými tipy a radami, nejnovějšími trendy a nejčastějšími problémy, se kterými se setkáváme v praxi. Poslední den byl pak zaměřený na vyzkoušení těchto nových poznatků naostro. V podobě skupinových projektů měli studenti za úkol vytvořit reálnou webovou stránku,“ vysvětluje Ondřej Polesný, lektor workshopu.

Z účastníků kurzu se stávají zaměstnanci

Pro pořadatele kurzu jsou vztahy se studenty dost důležité, z řad absolventů se totiž často stávají kmenoví zaměstnanci firmy.

„Ačkoli náš software pro komplexní řešení firemních on-line marketingových aktivit využívá přes 25 tisíc webových stránek ve více než 100 zemích světa, 130 ze 150 našich zaměstnanců sídlí tady v Brně. Softwarovou firmu tvoří lidé, kteří mají specifické know-how. Šikovných lidí je v Brně spousta, a proto se pro ně snažíme vytvářet nová kvalifikovaná pracovní místa a vychovávat nové experty,“ uvádí Petr Palas, zakladatel a šéf Kentico Software.

Získané znalosti se budou hodit

Přínos kurzu hodnotili pozitivně i samotní účastníci. Dvaadvacetiletá studentka VUT Dominika, která si programováním již i přivydělává, dostala informace o kurzu přímo od školy. Podobného kurzu se zúčastnila poprvé a kromě nové zkušenosti si pochvalovala získané znalosti a průběh workshopu: „Je tady hodně přátelské prostředí, celkově pohodové tempo, takže jsme krásně stíhali. Znalosti se budou určitě hodit,“ domnívá se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám