Hlavní obsah

O státních svátcích si hledáme práci

Novinky, kil

Nadcházející víkend si prodloužíme o pondělní státní svátek věnovaný vzpomínce na upálení mistra Jana Husa. Školáci už si užívají prázdninových dnů, ale zda i jejich rodiče se budou těšit z volného dne navíc, anebo jestli je pohltí starosti všedních dnů, zůstává otázkou.

Foto: Profimedia.cz

Celkově jako měsíc hledačů zaměstnání vede leden.

Článek

Ze statistik serveru Volná místa.cz totiž vyplývá, že kupříkladu o letošním Velikonočním pondělí Češi neodpočívali, ale naopak si hledali práci. Svědčí o tom 2 254 životopisů odeslaných jako odpovědi na nabídky zaměstnání. Nepřekvapí, že nejméně populárním dnem pro rozesílání životopisů se stal Štědrý den, kdy jich bylo odesláno jen 423.

Nejaktivněji jsme práci hledali v lednu

Nejaktivnější byli uchazeči o zaměstnání v pondělí 19. ledna 2015, kdy odeslali na server Volná místa.cz 6 184 životopisů. Podle statistik uvedeného serveru za období posledního půl roku, tedy od 1. prosince 2014 do 31. května 2015, se současně toto datum stalo nejvíce vytíženým dnem ve třech městech najednou: v Brně, Zlíně a v Hradci Králové.

Celkově jako „měsíc hledačů zaměstnání“ vede leden – v tomto měsíci byly rekordní dny zaznamenány v celkem sedmi ze třinácti sledovaných měst. Můžeme jen spekulovat, zda to souvisí s novoročními předsevzetími.

Zájem je hlavně o obchodníky a řemeslníky

Co se týče skladby nabídky a poptávky, v popředí zájmu byly nedostatkové profese obchodníků a řemeslníků. „Řemeslné a manuální pozice společně s obchodními držely přední příčky i co do průměrného počtu vyvěšených inzerátů na den. Stejně tak kralovaly i v počtu kliků ze strany uchazečů“, doplňuje Pavel Kolář, produktový manažer Volná místa.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám