Hlavní obsah

Škodovka podpořila technické vzdělávání

Novinky, kil

Na pozvání Svazu průmyslu a dopravy ČR jednali v uplynulých dnech v prostorách Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi zástupci státní správy, škol i soukromého sektoru o možnostech zefektivnění spolupráce škol a firem v oblasti technického vzdělávání.

Foto: archiv Škoda Auto

Škoda Auto věnovala pěti vybraným středním technickým školám částku 500 000 Kč.

Článek

Vedle diskuze o potřebných koncepčních a systémových změnách v oblasti vzdělávání se účastníci věnovali i otázkám propojení byznysu a výzkumu či tomu, jak povzbudit zájem o studium technických oborů mezi žáky a jejich rodiči. Společnou snahou setkání bylo propojení výrobních firmem, technických škol, zřizovatelů škol, inovačních center a vědeckých institucí.

Půlmiliónový grant školám

Při příležitosti konání konference předala Škoda pěti středním školám šek v celkové výši 500 000 Kč. Prostředky z grantového programu Vzdělávání pro naši konkurenceschopnost, který byl vyhlášen pro Rok průmyslu a technického vzdělávání, jsou určeny na podporu zájmu studentů o technické vzdělávání.

V uvedených pěti případech budou věnovány na pořízení moderního vybavení učeben pro výuku technických předmětů, zavedení či úpravu učebních programů ve prospěch technických předmětů, k zatraktivnění výuky pro potenciální žáky nebo na praktické projekty samotných studentů.

Možnost odborné praxe pro studenty techniky

Kromě provozu vlastního učiliště Škoda intenzivně spolupracuje se třemi desítkami dalších středních škol a odborných učilišť a s předními technickými univerzitami v České republice i v zahraničí.

„Studentům technických oborů nabízíme možnost odborné praxe, vyučujícím odborné semináře a školám poskytujeme bezplatně učební pomůcky a technické vybavení pro výuku. Hodnota těchto aktivit dosahuje několika milionů korun ročně,“ sdělil při slavnostním předávání grantů Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za oblast řízení lidských zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám