Hlavní obsah

O nejlepší učňovský minipodnik se bude soutěžit v Hradci Králové

Novinky, kil

Nezisková vzdělávací organizace JA Czech, jejíž českou kancelář založil v roce 1992 Tomáš J. Baťa, a vzdělávací společnost Profima Effective, s. r. o., pořádají ve čtvrtek 28. května v Hradci Králové v hotelu Tereziánský dvůr Konferenci učňovských minipodniků spojenou s prodejním veletrhem.

Foto: JA Czech

Členové jednoho ze soutěžních týmů – B Art z ISS hotelového provozu obchodu a služeb v Příbrami

Článek

Akce se koná v rámci projektu „Rozvoj podnikavosti formou učňovských minipodniků“, financovaného z fondu ESF a státního rozpočtu ČR, a jejím vyvrcholením bude vyhlášení vítězů soutěže Nejlepší učňovský minipodnik. Veletrh je od 9 do 16 hod zdarma přístupný veřejnosti.

Prověří své prodejní dovednosti

Veletrhu se zúčastní více než 150 studentů a představí se zde patnáct učňovských minipodniků tvořených žáky ze středních odborných učilišť z celé České republiky. Žáci zde budou prezentovat svoji celoroční práci, prodávat své produkty či nabízet služby a prověří si své prezentační a prodejní dovednosti, které se během trvání projektu naučili.

Někteří učni již mají zkušenosti s prezentací z veletrhu JA Studentská firma roku, veletrh podnikatelských talentů, (www.jafirma.cz ), který organizace JA Czech uspořádala v dubnu v Praze. V soutěži učňovských minipodniků zde zvítězila firma Benders ze Střední školy automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, vedená vyučujícím Ing. Petrem Fojtíkem.

Získané zkušenosti zúročí v praxi

„Do programu JA Firma se snažíme zapojovat nejen učňovské obory s maturitou, ale i bez, jelikož si uvědomujeme, že absolventi učňovských oborů potřebují opouštět školu vybaveni praktickými zkušenosti s podnikáním. Většina z nich se záhy po škole aktivně zapojuje do pracovního procesu, kde zkušenosti, které získají během programu JA Firma, mohou okamžitě zúročit,“ připomíná Jitka Bulantová, programová ředitelka JA Czech k zapojení učňů do projektu minipodniků.

Reklama

Výběr článků

Načítám