Hlavní obsah

Absolventi vysokých škol mohou získat práci i bez praxe

Novinky, kil

Najít perspektivní práci po ukončení vysoké školy není právě jednoduché, protože zaměstnavatelé obvykle dávají přednost lidem s prokazatelnými zkušenostmi. Nicméně existují firmy, kde vysokoškoláci najdou uplatnění i bez praxe. Patří mezi ně konzultantská společnost Accenture, která umožňuje schopným absolventům prestižní zaměstnání bez nutnosti předchozích pracovních zkušeností.

Foto: Profimedia.cz

Firma je otevřena i lidem s humanitním vzděláním.

Článek

„V letošním roce obsazujeme stovky nových pozic v oblasti služeb s vysokou přidanou hodnotou a více než 50 % z nich je ideální pro absolventy vysokých škol, zejména ekonomických a technických směrů.,“ říká Šárka Vránová, HR ředitelka společnosti Accenture, která zaměstnává v České republice více než 1 900 lidí.

Šanci mají i absolventi humanitních směrů

Firma je otevřena i lidem s humanitním vzděláním, kteří normálně těžko hledají uplatnění. „Do firmy přijímáme tři typy lidí: byznys konzultanty, softwarové programátory, a pak lidi se znalostí evropských jazyků. Ve všech zmíněných segmentech hledáme kvalitní uchazeče a zejména v té třetí skupině mají šanci i uchazeči s humanitním vzděláním,“ říká Marek Gešo, mluvčí společnosti Accenture.

Jen angličtina nestačí

Podmínkou podle jeho slov ovšem je, aby uchazeči kromě angličtiny aktivně ovládali ještě další evropský jazyk – holandštinu, švédštinu, francouzštinu, němčinu nebo španělštinu. „V takovém případě mají šanci i kandidáti bez předchozích pracovních zkušeností. Čekají na ně vzdělávací programy, které jsou podle odborných periodik jedny z nejlepších co do kvality i kvantity,“ dodává k Gešo.

Už při studiu práce na poloviční úvazek

Studenti končících ročníků navíc mají možnost stát se v rámci stážového programu „byznys konzultanty na poloviční úvazek“. Předpokladem je minimálně bakalářské vzdělání ekonomického nebo technického směru, plynulá angličtina a čeština nebo slovenština jako rodný jazyk. Po absolvování přijímacího procesu mohou studenti už v době studií nastoupit do firmy na poloviční úvazek a po dokončení vysoké školy pak v případě zájmu pokračují v plnohodnotném režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám