Hlavní obsah

Soutěž pro neotřelé podnikatelské záměry

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální podnikatelské nápady podpoří i letos soutěž Podnikavá hlava, kterou již šestým rokem vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Autoři zajímavých podnikatelských záměrů se do ní mohou přihlásit do 24. května. Odměnou pro nejlepší bude nejen finanční ocenění, ale zejména cenné rady odborníků i podpora při rozjezdu podnikání.

Foto: Profimedia.cz

Originální projekty začínajících podnikatelek budou hodnoceny ve zvláštní kategorii Podnikatel v sukních.

Článek

Soutěž je určena jak pro úplné začátečníky v podnikání a studenty, tak i pro zkušené podnikatele s novým nápadem. „Během přípravy svých projektů mohou účastníci využít pomoci konzultanta Vědeckotechnického parku nebo se zúčastnit workshopů, které se budou přípravě záměrů věnovat. Účast není omezena věkem ani územně, hlásit se tak mohou zájemci z celé České republiky,“ uvedl ředitel Vědeckotechnického parku Jiří Herinek.

Doplňkové soutěže pro středoškoláky a ženy

Beze změn zůstávají soutěžní kategorie. I letos se pořadatel a sponzoři soutěže rozhodli podpořit vedle hlavní soutěže také středoškoláky a ženy, které už podnikají nebo by rády začaly. Pokud středoškoláci nejsou plnoletí, musejí mít dospělého garanta.

Do kategorie Podnikatel v sukních se mohou přihlásit projekty, které připravily ženy nebo jsou pro ně primárně určené. Vítěze podpoří Olomoucký kraj, jenž je partnerem klání. Dosud se v této kategorii soutěže zúčastnilo 77 soutěžních příspěvků, do zvláštní kategorie Nejlepší středoškolák bylo v uplynulých ročnících přihlášeno 46 záměrů.

Podpořit podnikatelského ducha mladých

Podle náměstka hejtmana Olomouckého kraje Pavla Šoltyse přináší soutěž nové příležitosti pro rozvoj regionu. „Naším dlouhodobým cílem je podporovat schopné a perspektivní mladé lidi, kteří v sobě mají tolik potřebného podnikatelského ducha. Jsem proto rád, že i letos můžeme podpořit originální projekty studentek či začínajících podnikatelek ve zvláštní kategorii Podnikatel v sukních,“ uvedl Šoltys.

Kvalita soutěže roste

Hlavním partnerem soutěže zůstává vedle Olomouckého kraje také Erste Corporate Banking. „Kvalita soutěže Podnikavá hlava roste s každým rokem a projekty mají vysoký potenciál pro úspěšnou realizaci. Těšíme se na přihlášené projekty a věříme, že se podaří do budoucna oslovovat studenty i z dalších škol,“ říká zástupkyně společnosti Judita Naňková.

Podnikavou hlavou dosud prošlo více než 250 soutěžících. Vítěz letošního ročníku bude znám v červnu. Nejúspěšnější soutěžící získávají od Vědeckotechnického parku kancelářské prostory a zázemí pro podnikání a také konzultační služby. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám