Hlavní obsah

Evropská komise chce uvolnit miliardu eur pro mladé nezaměstnané

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise navrhla, aby z prostředků Iniciativy na podporu zaměstnanosti mladých lidí byla již letos uvolněna jedna miliarda eur. To by vedlo k až třicetinásobnému navýšení předběžného financování, které členské státy obdrží na podporu zaměstnanosti mladých lidí, díky čemuž by až šest set padesát tisíc mladých mohlo rychleji získat práci.

Foto: Profimedia.cz

Nezaměstnanost mladých je společným problémem EU.

Článek

„Mladí lidé v Evropě potřebují zaměstnání a potřebují je hned. Nemůžeme akceptovat skutečnost, že v současné době více než každý pátý mladý člověk nemůže nalézt uplatnění na trhu práce. Díky včasnějšímu uvolnění většího objemu finančních prostředků můžeme zvýšit počet mladých lidí, kteří získají práci, a já jsem pevně odhodlána tento záměr uskutečnit,“ uvedla Marianne Thyssenová, komisařka pro zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu.

Státy se zavázaly k pomoci mladým

Všech 28 členských států EU se zavázalo k přijetí „záruk“, že nabídnou lidem mladším 25 let kvalitní zaměstnání, učňovskou přípravu nebo odbornou přípravu do čtyř měsíců po ukončení školní docházky nebo při ztrátě zaměstnání.

Uvolnění miliardy eur pomůže k uskutečnění těchto záruk, a tudíž ke splnění závazku, který Komise přijala ve svém pracovním programu na rok 2015. Díky tomuto předběžnému financování bude možné v letošním roce poskytnout pomoc třem stům padesáti až šesti stům padesáti tisícům mladých lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám