Hlavní obsah

Západočeští zaměstnavatelé se představí na burze

Právo, Rudolf Voleman

Vůbec poprvé se představí na burze pracovních příležitostí zaměstnavatelé z Karlovarského kraje. Prezentace zaměstnavatelů ze západu Čech se uskuteční na konci ledna a pak v průběhu února v bývalých okresních městech regionu, tedy v Chebu, Sokolově a v Karlových Varech.

Foto: Profimedia.cz

Při doplnění chybějící kvaliifikace pomůže uchazečům úřad práce.

Článek

Akci pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) ve spolupráci s úřadem práce (ÚP) v Karlových Varech.

Udržet absolventy v regionu

„Chceme, aby se na burzách potkali a poznali zaměstnavatelé a studenti posledních ročníků středních a vysokých škol, tedy budoucí absolventi škol s potenciálními zaměstnavateli. Snažíme se udržet absolventy v regionu a pomoci jim získat práci u našich členských firem,“ vysvětluje ředitel KHK KK Stanislav Kříž princip nové aktivity, kterou hospodářská komora vyvíjí v rámci projektu Ze školy odpovědně na trh práce.

Pro rozvoj ekonomiky každého regionu je podle pořadatelů burzy pracovních příležitostí klíčovým faktorem nabídka pracovních míst. Karlovarský kraj není výjimkou. Proto místní krajská hospodářská komora řeší, jak nabídku práce podpořit a jak pracovní pozice nabízené v regionu učinit dostupnými i absolventům středních a vysokých škol, kteří často po ukončení studia odcházejí za prací jinam. Nejnovějším počinem jsou právě burzy pracovních příležitostí.

Zajímavé příležitosti i osobní rozvoj

Jedním ze zaměstnavatelů, kteří se budou na burzách pracovních příležitostí prezentovat, je i největší firma v kraji, WITTE Automotive v Nejdku s více než dvěma tisíci zaměstnanci a ročním obratem více než 7,5 miliardy korun. „Karlovarský kraj a místní firmy mohou nabídnout zajímavé pracovní příležitosti, možnost osobního rozvoje, dalšího vzdělávání a postupu, a to je cílem ukázat na burzách práce, které jsou určené studentům i zkušeným odborníkům a těm, kdo naléhavě hledají práci,“ uvedla Martina Poštová z WITTE Automotive.

Životopis s sebou

„Na veletrhu pracovních příležitostí se dozvědí o pracovní náplni, ale také o zaměstnaneckých výhodách a produktech či službách vystavovatelů. Zájemcům doporučujeme přinést s sebou životopis. I Karlovarský kraj může nabídnout špičkové technologie a atraktivní zaměstnání,“ dodala Poštová.

Mohou přijít i nezaměstnaní

Burzy pracovních příležitostí mohou navštívit nejen studenti posledních ročníků škol, ale i uchazeči evidovaní na ÚP a ostatní zájemci a zájemkyně o zaměstnání. Podle Jany Belblové, vedoucí referátu zprostředkování a poradenství krajské pobočky úřadu práce v Karlových Varech, je největší výhodou burz koncentrace zaměstnavatelů na jednom místě a možnost je lépe poznat.

S chybějící kvalifikací pomůže ÚP

„I když se uchazeči nepodaří nalézt uplatnění přímo na burze, získává přinejmenším kontakty na zaměstnavatele a důležitou informaci o jejich požadavcích na budoucí zaměstnance. Ti, kteří nesplňují některý z požadavků zaměstnavatelů, tak mají možnost zaměřit se na doplnění chybějící kvalifikace, při kterém jim může pomoci například úřad práce,“ říká Belblová.

První burza pracovních příležitostí se uskuteční v úterý 27. ledna 2015 v Chebu. Následuje burza pracovních příležitostí v úterý 10. února v Sokolově a třetí bude opět v úterý, ale 24. února v Karlových Varech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám