Hlavní obsah

Úřad práce opět pomáhá nezaměstnaným

Právo, kil

Mezi nejvyužívanější nástroje Úřadu práce České republiky (ÚP ČR) v rámci Aktivní politiky zaměstnanosti patří veřejně prospěšné práce (VPP). Jsou určeny především na méně kvalifikované a pomocné činnosti a ÚP ČR tato místa vytváří ze zákona jako krátkodobé pracovní příležitosti a přispívá na ně pouze po určitou dobu, nejdéle jeden rok.

Foto: Profimedia.cz

Zájem o rekvalifikace je ze strany klientů úřadu práce značný.

Článek

„Nejčastěji je zaměstnavatelé využívají při úklidu a údržbě veřejných prostranství, pomocných pracích při opravách veřejného majetku, v rámci zaměstnávání osobních asistentů ve školství nebo k zajištění dalších činností, na které zejména obce nemají vlastní personální kapacitu,“ říká Kateřina Sadílková, pověřená řízením ÚP ČR.

ÚP ČR nabízí uchazečům o zaměstnání rovněž profesní poradenství i možnost rekvalifikací

Další kategorii pomoci nezaměstnaným představují Společensky účelná pracovní místa (SÚPM), kde úřad práce rovněž zaznamenal značný nárůst. K 31. 10. 2013 získalo díky tomuto nástroji práci 12 902 lidí, o rok později to bylo už 18 292 uchazečů. Většinou ve všeobecné administrativě, účetnictví, gastronomii, obchodu, ve strojírenství, stavebnictví, ve službách a sociální oblasti, dále jako řidiči, skladníci či čerpadláři. Nově vzrostl počet takto podpořených míst i ve strojírenských oborech.

Nezaměstnaní podnikají nejčastěji ve službách

Celkem 3 194 nezaměstnaných si mohlo na základě příspěvku na SÚPM otevřít svou živnost. Nejčastěji v oblasti osobních služeb (kadeřnické, kosmetické, masérské, regenerační či rekondiční služby), zakázkového šití oděvů či doplňků, v prodeji nebo gastronomii.

Zaměstnavatelé, kteří se rozhodnou taková místa vytvořit, mohou dostat od ÚP ČR příspěvek na mzdové náklady jednoho zaměstnance max. do výše 15 tisíc Kč měsíčně, a to po dobu šesti měsíců až jednoho roku. „V případě, že zaměstnají mladého člověka do 30 let nebo uchazeče o zaměstnání nad 55 let, může se částka vyšplhat až na 24 tisíc Kč měsíčně,“ vysvětluje ředitel Odboru trhu práce ÚP ČR Jan Karmazín.

Poradenství a rekvalifikace

ÚP ČR ale nabízí uchazečům o zaměstnání rovněž profesní poradenství i možnost rekvalifikací. Zájem o rekvalifikace je ze strany klientů značný. Zatímco k 31. 10. 2013 se jich účastnilo 8 201 lidí, letos v říjnu to bylo už 14 094 zájemců.

Klienti volili rekvalifikace zaměřené hlavně na základní a speciální počítačové dovednosti, zdravotní či sociální oblast, služby v prodeji, účetnictví, svářečské a masérské kurzy, kurzy pro vizážistky, strážné nebo chtěli získat řidičské průkazy (od sk. C).

Pro změnu profese nebo další prohloubení znalostí se obvykle rozhodují lidé mezi 20–24 a 35–39 lety. Nejpočetněji jsou mezi účastníky kurzů zastoupeni uchazeči s výučním listem, maturitou a základním vzděláním.

Regionální projekty

Nepostradatelnou součást činnosti ÚP ČR tvoří regionální projekty. V současné době probíhá celkem 88 regionálních individuálních projektů zaměřených na skupiny uchazečů věkové kategorie do 30 let bez praxe či uchazeče starší 50 let. Programy myslí i na uchazeče, kteří jsou v evidenci ÚP ČR déle než pět měsíců, osoby se zdravotním postižením, rodiče s malými dětmi či nezaměstnané ze sociálně vyloučených lokalit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám