Hlavní obsah

Studenti přebírali zkušenosti od předních manažerů

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset vybraných studentů ve věku18-24 let mělo nedávno možnost prožít jeden typický den vysoce postaveného manažera z oblasti IT. Díky vstřícnosti zapojených účastníků dostali studenti unikátní příležitost zúčastnit se obchodních jednání, mezinárodních konferenčních hovorů či strategických porad.

Foto: archiv Junior Achievement

Iva Herlesová z Microsoftu se stínujícím studentem Ondřejem Beránkem.

Článek

Cílem projektu bylo umožnit mladým lidem činit lepší rozhodnutí ohledně jejich budoucí kariéry, rozšířit si síť kontaktů a zlepšit tak své kariérní příležitosti.

Studenti e-Leadery na jeden den

Iniciativa e-Leaders for a Day byla letos součástí evropské kampaně “e-Skills for Jobs” a proběhla v průběhu října v 8 různých lokacích v Evropě: v Amsterdamu, Barceloně, Berlíně, Bukurešti, Dublinu, Helsinkách, Londýně a Praze. Celkem se jí zúčastnilo více než 80 leaderů a 80 studentů. Projekt poskytuje mladým lidem, kteří prošli vzdělávacími programy Junior Achievment (JA) příležitost učit se od e-leaderů a e-podnikatelů tím, že je budou v průběhu jednoho dne „stínovat“.

V Česku prožili studenti den ve společnosti manažerů z firem AAA Auto, Accenture, Alcatel-Lucent, Cisco, El Toro, Microsoft, Samsung, Socialsharks, StartupJobs.cz a Visual Unity.

Neopomíjet praktickou část vzdělání

„Byla to skvělá zkušenost, rád jsem si rozšířil obzory a dozvěděl se o novém oboru, o kterém jsem ani nevěděl, že existuje. Myslím si, že školství by nemělo opomíjet praktickou část vzdělání, která je tou nejdůležitější,“ zhodnotil svůj den Jan Kolb, letošní maturant stínující Jiřího Filingera ze společnosti Alcatel-Lucent.

JA prošlo na 300 tisíc účastníků

Junior Achievement je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací nezisková organizace na světě. Vznikla v roce 1919 v USA, dnes působí ve více než 120 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojí na 10 milionů dětí a studentů ve věku od 6 do 22 let. Základem vzdělávacího systému je spolupráce s firmami. Manažeři přednášejí studentům a podílejí se na výuce kurzů i na vedení organizace.

Českou kancelář JA Czech založil v roce 1992 Tomáš J. Baťa. Vzdělávací programy JA Czech v ČR od té doby absolvovalo více než 300 tisíc dětí a studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám