Hlavní obsah

Naučte se udělat ze svého věku přednost

Novinky, kil

Lidé po padesátce to mají s hledáním práce leckdy složité. Zaměstnavatelé se totiž bojí, že jsou pomalí, nechtějí se učit novým věcem a jsou málo flexibilní. Pravdou ale je, že pracovníci, kterým již bylo padesát nebo více, mají cenné životní zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Příslušníci skupiny 50 plus mají často nedostatek sebevědomí.

Článek

Během své profesní kariéry zažili mnoho krizových momentů, ze kterých vyšli poučeni. Postupujícími lety získali také životní nadhled. Ale ještě jeden rys mívají příslušníci skupiny 50 plus společný – nedostatek sebevědomí a to, že neumějí prodat své schopnosti. Naučit se to mohou ve čtvrtek 30. října v dalším on-line semináři na www.vetsisance.cz.

Neprodávat sebe, ale „produkt“

Seminář Jany Brabcové, jednatelky vzdělávací společnosti Grafia, poskytne starším zaměstnancům možnost podívat se na sebe očima marketéra. Možná že právě lidem s nižším sebevědomím pomůže, když na pohovorech budou vychvalovat nikoli sami sebe, ale „produkt“, za kterým se skrývají jejich pracovní schopnosti a dovednosti.

Silné a slabé stránky

„Lidé by měli začít tím, že definují své silné a slabé stránky. Důležité je rovněž poznat potenciálního zaměstnavatele či personalistu v agentuře, a pochopit, jak uvažují, co očekávají, jaké informace potřebují slyšet,“ doporučuje Jana Brabcová. Samostatnou kapitolou semináře je pak i stanovení vlastní ceny – tedy platu.

Dodá motivaci

On-line seminář Jak udělat ze svého věku přednost by měl lidem, kteří jsou delší dobu bez práce, dodat motivaci a přimět je podívat se na svou situaci trochu jinak. Ke zhlédnutí bude na webu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost www.vetsisance.cz od čtvrtka 30. října. Navíc lektorka Brabcová bude návštěvníkům webu k dispozici v živém on-line chatu od 17 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám