Hlavní obsah

E-shop jako přivýdělek táhne

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakupování v elektronických obchodech, takzvaných e-shopech, se stává v posledních letech čím dál větším hitem. Lidé kupují přes internet téměř všechno – od oblečení a kosmetiky přes vybavení domácnosti až po potraviny. Z provozování e-shopu se tím pádem stává velmi dobrý způsob obživy nebo přivýdělku ke stávajícímu zaměstnání, což zjistili například tatínkové nebo maminky na rodičovské dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Lidé kupují přes internet téměř všechno.

Článek

Trend zakládání e-shopů je populární rovněž mezi studenty.

Během pár kliknutí je hotovo

„Mladí lidé přicházejí s originálními nápady, které chtějí snadno a rychle šířit dál, a velmi proto oceňují možnost vše sdílet pomocí pouhých pár kliknutí. Mnoho z nich prostřednictvím virtuálních obchodů nabízí i vlastní autorskou tvorbu. Maminky a tatínkové na rodičovské dovolené se zase často zaměřují na sobě blízké cílové skupiny – rodiče, děti a rodiny celkově,“ říká Miroslav Uďan, šéf služby Shoptet.cz.

Pro úspěch je klíčový sortiment

Ve všech případech je podle něj základem úspěchu volba vhodného sortimentu. „V ideálním případě by měl mít prodejce k nabízenému zboží nějaký vztah a měl by mu rozumět, aby mohl, bude-li to třeba, svým zákazníkům poskytnout užitečné rady a postřehy,“ dodává Uďan.

Založit si vlastní elektronický obchod zvládne v současné době každý uživatel internetu doslova během několika okamžiků. E-shop si lze pronajmout za pár stovek měsíčně nebo jej mít i zcela zdarma v základním nastavení. Pro začínající je k dispozici poradní platforma jako například MujPrvniEshop, kde mohou nalézt potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám