Hlavní obsah

Do práce na kole budou jezdit tisíce lidí

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemců o účast v motivační soutěži Do práce na kole, která se snaží rozpohybovat zaměstnance a přimět je k jízdě na kole, potěšeně přibývá. Možnost sestavit tým a vyplnit registrační formulář mají účastníci až do konce dubna. Jezdit se bude v devatenácti městech, k původním sedmnácti přibyly ještě Opava a Karviná.

Foto: Profimedia.cz

Využití kol namísto automobilů přispívá ke zlepšení špatné úrovně ovzduší.

Článek

Nasednout na kolo a vyrazit do práce na vlastní pohon - k tomu nabádá už čtvrtý ročník soutěže Do práce na kole. A její popularita roste. Zatímco v minulém roce se zapojilo jedenáct českých a moravských měst, nyní už je jich devatenáct t. Na poslední chvíli se totiž připojila Karviná a Opava.

Opava cyklistům fandí

„V Opavě se snažíme už delší dobu podporovat cyklistiku. Reálně se tato podpora projevovala hlavně stavěním nových cyklistických stezek. Když jsme uvažovali, jak podpořit právě využívání kola pro běžnou dopravu do práce nebo za nákupem, narazili jsme na akci Do práce na kole a její myšlenka se nám zalíbila. Teď dáváme na magistrátu dohromady týmy a doufáme, že se k nám přidají i další zaměstnavatelé,“ říká Ondřej Skácel z Odboru kanceláře primátora magistrátu města Opavy.

Pro lepší ovzduší

Pozitivní vliv městské cyklistiky na ovzduší ve městě vyzdvihuje Jan Šimerda z Odboru rozvoje Magistrátu města Karviné: "Karviná podporuje využití jízdního kola coby dopravního prostředku pro dojížďku do zaměstnání. Využití kol namísto automobilů přispívá ke zlepšení špatné úrovně ovzduší v našem regionu.“

Partnera najdete na webu

Do registračního systému na stránkách www.dopracenakole.net se už zapsalo přes 3000 zájemců z celé republiky a organizátoři doufají, že se celkový počet účastníků přehoupne přes 5000 lidí. Zapojí se jak velké nadnárodní korporace, tak i soukromé firmy nebo živnostníci.

Ti, kdo nemají stálý tým a nemohou najít žádného partnera, protože pracují sami nebo jako živnostníci, mohou si najít kolegu díky speciálnímu formuláři.

Zúčastní se i ambasády

Do propagace soutěže se zapojila také velvyslanectví Dánska, Nizozemska a Spojených států. Do měst, kde se Do práce na kole koná, vysílají tzv. cykloambasadory, tedy velvyslance a jejich zástupce, kteří mají za cíl zvýšit povědomí o soutěži v regionech. Navštívili už Liberec a Ostravu a další plánovanou destinací dánské konzulky se stane Velká jarní cyklojízda v Českých Budějovicích na Den Země 22. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám