Hlavní obsah

Nejvíce volných míst nabízí firmy v Praze, nejméně v Jeseníku

Nejvíce volných míst nabízí zaměstnavatelé v Praze, pak v Brně, Ostravě, Plzni a v Olomouci. Nejmenší nabídka volných míst je naopak v Jeseníku, Rokycanech, Rakovníku, Prachaticích a Tachově. ČTK o tom informovala společnost Seznam.cz, která analyzovala data ze serveru Volná místa od prosince 2013 do konce února 2014.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"I místa, kde zaznamenáváme nejvíce odpovědí na inzeráty s těmito regiony korespondují. Nejvíce totiž na inzeráty odpovídají lidé v Praze, Ostravě, Brně, Olomouci a Zlíně. Úplně nejnižší aktivitu uchazečů o práci pozorujeme v Prachaticích, Českém Krumlově, Domažlicích nebo v Semilech. Toto jsou jediné okresy, kde je na vypsané volné místo v průměru méně než jedna reakce," uvedl produktový manažer portálu Pavel Kolář.

Nejvíce odpovědí na vypsané volné místo naopak přichází zaměstnavatelům, kteří v Praze nabízí pozici v dopravě a logistice. Tam průměrný počet odpovědí na jeden vypsaný inzerát dosahuje čísla 60, doplnil Kolář.

Zaměstnavatelé nejčastěji nabízí pozice v kategoriích obchodu, prodeje, nákupu, následují řemeslné a manuální práce a administrativa. Naopak nejméně nabídek volných míst je marketingu, odvětví vzdělávání a lidských zdrojů a v IT. Tato statistika ale může být zkreslena tím, že jde o odvětví , kde se zaměstnanci často shání přes agentury, které nechtějí uvádět jméno budoucího zaměstnavatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám