Hlavní obsah

Příčinou obezity je sedavé zaměstnání a špatné stravování na pracovišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedavé zaměstnání a trávení pěti dnů v týdnu u kancelářského stolu je jedním z důvodů, proč přibývá obézních. Lidé totiž nejenže nemají dostatek pohybu, ale navíc se v zaměstnání velmi nezdravě stravují.

Foto: Profimedia.cz

Pracovní vypětí a stres v kanceláři podporují konzumaci nezdravých jídel.

Článek

Pracovní vypětí a stres v kanceláři podporují konzumaci nezdravých jídel a mlsání z potravinových automatů. V nich se přitom nachází jen to, co by člověk neměl konzumovat prakticky vůbec.

V kancelářích mlsá sedm z deseti

Podle průzkumu britské společnosti Fruyo mlsá sladkosti z automatů sedm z deseti osob zaměstnaných v kanceláři, kde mají automat na potraviny. Každý desátý člověk se přitom za chroupání nezdravých dobrot stydí a dopřává si je ve skrytu toalety, monitoru počítače či jinde v soukromí.

„Druhou nejčastější výmluvou pro mlsání u pracovního stolu byla nuda, přičemž čtyři z deseti osob si stěžovaly na nedostatek mentální stimulace,“ cituje společnost Fruyo britský list Daily Star.

Výmluvy na vyčerpání a stres

Čtvrtina pracujících v kanceláři mlsá kvůli nedostatku energie během pracovního dne, třetina prostě neodolá svému mlsnému jazyku. Pětina pak zmiňuje přílišný stres v zaměstnání, který se snaží tlumit tučnými a sladkými pokrmy.

„Často slyším zaměstnance říkat, že je těžké jíst zdravě, když pracují, ale nemusí to být tak těžké. Doporučuji plánovat si jídelníček na den dopředu, chystat svačinky bohaté na bílkoviny, aby byla hladina energie stále vysoká a nutkání k mlsání omezeno,“ uvedla pro deník Star odbornice na výživu Fiona Hunterová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám