Hlavní obsah

Letní semestr Dětské univerzity v Olomouci se blíží

Novinky, kil

Už za měsíc startuje slavnostní imatrikulací na Univerzitě Palackého v Olomouci letní semestr Dětské univerzity. Během dvanácti týdnů studia si stovka děti vyzkouší, jaké to je být vysokoškolákem.

Foto: Profimedia.cz

Na promoci malí vysokoškoláci obdrží diplomy stvrzující absolvování studia.

Článek

V úvodu budou malí školáci, stejně jako jejich dospělí kolegové, slavnostně uvedeni mezi vysokoškolské studenty. Deset interaktivních přednášek jim pak poodhalí část toho, čím se vědci na Univerzitě Palackého zabývají.

Na závěr obdrží diplomy

„Naučí se orientovat v problematice finanční gramotnosti, dozvědí se o důležitosti volného času a hygieny, nahlédnou pod ruce archeologům nebo biochemikům a také se podívají do zákulisí Moravského divadla, kde se některé z přednášek, a především pak slavnostní promoce absolventů, konají. Na promoci malí vysokoškoláci obdrží diplomy stvrzující absolvování studia,“ uvedla koordinátorka Iveta Elišková.

Na letní semestr je stále možné se přihlásit, volné jsou čtyři desítky míst. Svůj první vysokoškolský index by přitom mělo 12. února v aule přírodovědecké fakulty obdržet sto studentů.

Opakování není možné

„Rodiče se často ptají, jestli mohou své dítě přihlásit na univerzitu znovu, kvůli novým přednáškám, ale to není možné. Chceme dát možnost vyzkoušet si vysokoškolské studium co největšímu počtu dětí, každé může absolvovat pouze jednou,“ připomněla Elišková.

Registrační formulář a také harmonogram celého semestru a další informace najdou rodiče na stránkách Dětské univerzity na http://www.popup.upol.cz/childrens-university/.

Přiblížit dětem svět vědy

Dětská univerzita je určena pro žáky základních škol ve věku od osmi do dvanácti let. Cílem výuky je dětem hravou formou přiblížit svět vědy a seznámit je s akademickým prostředím. Na přípravě přednášek se podílí všech osm fakult Univerzity Palackého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám