Hlavní obsah

Junker si odborníky v Česku bude školit sám

Trh práce v České republice nenabízí dostatečně kvalifikované lidi, proto si je výrobce brousicích strojů, firma Junker, musí zaškolit sám. Za tímto účelem staví společnost v Holicích na Pardubicku školicí středisko. Objekt bude podle ředitele holického závodu Karla Panuše dokončen v závěru letošního roku a investice dosáhnou až 360 milionů korun.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pohled do výrobní haly firmy Junker.

Článek

"Naším cílem je vychovávat si specialisty, protože absolventi středních a vysokých technických škol nedosahují takových znalostí, jaké potřebujeme," uvedl ředitel Panuš.

Lidé nesmějí technicky zaostávat

Odborníci firemní akademie se budou věnovat výuce nováčků i zaměstnanců pro všechny závody koncernu. Podle Panuše je totiž nutné být trvale konkurenceschopným. Pracovníci se dál musejí vzdělávat, protože technický vývoj jde rychle dopředu.

"V Holicích máme vlastní vývoj softwaru i mechanickou konstrukci, potřebujeme specialisty, kteří jsou schopní uchopit problematiku jako celek. Naše stroje musejí zhotovit obrobky s přesností jednotek nebo i desetin mikrometrů," uvedl Panuš.

Objekt poskytne i hotelové zázemí

V polyfunkční budově bude kromě školicího zázemí také internát s 30 pokoji, restaurace s hotelem a zároveň montážní hala, kde se budou sestavovat největší stroje, které kdy německý koncern Junker vyráběl.

Koncern Junker zaměstnává 1200 lidí po celém světě, z toho 750 pracovníků v Česku. V holickém závodě pracuje 275 zaměstnanců. Obrat skupiny v ČR je více než dvě miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám