Hlavní obsah

Péče o absolventy se vyplácí

Novinky, kil

Poskytnout čas na rozkoukání, či nováčka rovnou hodit do vody a nechat ho plavat? To jsou v zásadě dva přístupy k přijímaným absolventům škol. Buď vedení firmy čeká, jak se absolvent sám „chytí“, anebo se mu věnuje po osobní i profesní stránce. Česká pojišťovna nabízí absolventům speciální adaptační program s názvem ČP Naděje.

Foto: Profimedia.cz

Pod dohledem zkušeného manažera absolventi pracují na skutečném projektu.

Článek

Jedná se o devítiměsíční adaptační rozvojový program pro nové zaměstnance, kteří jsou absolventy vysokých škol. Program je zaměřen nejen na podporu při adaptaci na nové pracovní prostředí, ale také na rozvoj praktických dovedností.

Možnost zapracovat na svém rozvoji

„Program ČP Naděje je rozdělen do dvou částí. Již na začátku se účastníci sami rozhodnou, zda chtějí absolvovat jen hlavní nebo i volitelnou část programu. V rámci hlavní části absolventi blíže poznají společnost jako takovou, zúčastní se odborných přednášek a seminářů a absolvují interní stáže. Volitelná část je pak určena těm, kdo chtějí intenzivně zapracovat na svém rozvoji. Pod dohledem zkušeného manažera pracují na skutečném projektu a mají možnost setkávat se i s top managementem firmy,“ přibližuje program Markéta Pierogová, specialistka vzdělávání z České pojišťovny.

Účastníci si školení chválí

Zaškolování nových pracovníků je podle Pierogové finančně náročné, ale vyplatí se a oceňují ho i samotní absolventi.

„Před nedávnem jsem prošla trainee programem a jsem z něj nadšená. Poznala jsem nové kolegy z různých oddělení a udělala si představu nejen o tom, jak pracují jednotlivé úseky, ale jak funguje celá korporace,“ shrnuje své dojmy z programu ČP Naděje absolventka Univerzity Jana Amose Komenského Marika Nicajasová.

Jiného účastníka programu, Michala Kusyna, nadchl dobrý kolektiv a zajímavá školení: „Bavilo mě, jak jsme se při nácviku prezentačních dovedností natáčeli na videokameru a pak s lektorem rozebírali své výkony. Vytvořila se z nás dobrá parta, trávíme spolu i volný čas,“ dodává Michal.

Zájem absolventů trvá

Zájem o program ČP Naděje je podle firmy značný. Během loňského roku nastoupilo do České pojišťovny celkem 58 absolventů, přičemž 23 z nich se do programu již zapojilo. Podobné to bylo i v předchozím roce. „V roce 2012 jsme přijali na různé pozice celkem 52 absolventů a více než třicítka z nich se rozhodla projít programem ČP Naděje,“ uzavírá Markéta Pierogová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám