Hlavní obsah

Na jihlavské polytechnice se sešli studenti s potenciálními zaměstnavateli

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých dnech se na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) uskutečnil již druhý ročník Dne firem JOBStart 2013, který je určen studentům a absolventům školy. Na akci svou nabídku praxí, stáží, brigád i další spolupráce prezentovalo 13 firem a institucí z veřejného i soukromého sektoru.

Foto: archiv Vysoká škola polytechnická Jihlava

Přímý kontakt mezi studenty a budoucími zaměstnavateli je přínosem pro obě strany.

Článek

Prorektorka pro studium Eva Lajtkepová v této souvislosti uvedla: „Jsem moc ráda, že jsme opět mohli uspořádat tuto akci, která je pro naši školu, pro naše studenty i absolventy velice důležitá. VŠPJ nabízí svým studentům profesně orientované vzdělání, kdy značnou část bakalářského studia stráví studenti na praxi u potenciálních budoucích zaměstnavatelů. Z minulého ročníku již víme, že přímý kontakt mezi studenty a těmito budoucími zaměstnavateli je přínosem pro obě strany. Studenti i absolventi mohou během dne zkonzultovat svůj životopis či získat nabídku praxe, brigády či stáže, zástupci zúčastněných institucí si zase mohou sami vybrat studenta či absolventa, který splňuje jejich požadavky.“

Neziskový sektor je výrazným zaměstnavatelem

Na otázku, proč se zástupci Koordinačního uskupení neziskových organizací (KOUS) Vysočina rozhodli zúčastnit 2. ročníku Dne firem JOBStart, odpověděla koordinátorka této organizace Soňa Baueršímová. „Jedním z našich cílů je hájit neziskový sektor jako celek. Právě to je důvod, proč jsme zde. Rádi bychom poukázali na to, že i neziskový sektor je v Kraji Vysočina výrazným zaměstnavatelem a lidé s typem vzdělání, jaký nabízí tato škola, jsou zde potřební“.

Kromě občanského sdružení KOUS se Dne firem zúčastnili zástupci krajské pobočky Úřadu práce České republiky, Eures, Automotive Lighting, Booking.com, České pojišťovny, České spořitelny, Europe Direct, Kooperativy pojišťovny, Student Agency a dalších významných firem.

Reklama

Výběr článků

Načítám