Hlavní obsah

Španěl jede do Německa za prací na koni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jesus Jimenez je příkladem kritické situace mladých Španělů. Pyrenejské království se potýká s vysokou nezaměstnaností a mladí lidé utíkají za prací do celé Evropy. Dvaatřicetiletý muž z Gemuña nedaleko Madridu se vydal hledat zaměstnání do Německa. Protože však nemá na benzín, cestu dlouhou přes dva tisíce kilometrů se snaží překonat na hřbetě svého koně.

Foto: Profimedia.cz

Pokud nenajde práci v Německu, je odhodlán jet třeba do Ruska.

Článek

„Auto mám, ale nemám na benzín,“ uvedl Jimenez, který se rozhodl vzdálenost mezi městem Gemuño (asi 126 kilometrů na západ od Madridu) a městečkem Bergen v Dolním Sasku překonat na koni. Vozem by vzdálenost ujel za dvacet hodin.

Přítelkyně mu slíbila práci

V Bergenu žije a pracuje jeho přítelkyně, která mu prý zaručila, že pokud za ní přijede, práci určitě sežene. Vše teď ale záleží na tříletém koni Campeonovi, zda bude schopen značnou vzdálenost se svým pánem překonat.

Je odhodlán jet až do Ruska

Po patnácti dnech putování se Jesus přiblížil k Pyrenejím, za nimi ho čeká celá Francie a většina Německa až k Hannoveru. Od něj na sever je to už jen kolem sedmdesáti kilometrů.

„Jestli nenajdu práci v Německu, pojedu třeba do Ruska a vezmu po cestě, co se namane,“ svěřil Jimenez novinářům z amerického New York Daily News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám