Hlavní obsah

Koučink pomáhá řešit i zdánlivě neřešitelné problémy

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koučink patří mezi moderní manažerské metody a může být prospěšný komukoliv. Nezáleží na tom, jestli jste ředitel firmy, manažer střední úrovně nebo nezaměstnaný.

Foto: Profimedia.cz

Koučink má efekt jen do té míry, do jaké spolupracuje tandem kouč–klient.

Článek

Máte-li problém, který chcete řešit, stojíte-li před nějakým životním rozhodnutím nebo dlouhodobě cítíte, že byste měli jít jinou cestou, pak kouč může být tou správnou volbou. Pomůže vám podívat se na záležitost jinak, než jste ji dosud vnímali, přijít na řešení, které vás zatím nenapadlo.

Není to jednosměrná ulice

„Koučováním můžete řešit, zda a jak založit firmu, jak přistupovat ke složitým problémům s kolegou, k životním otázkám ohledně partnerství, ale i ke zdánlivým banalitám, jako je nákup kabelky,“ říká Hana Vančurová, koučka z ČSOB.

Podle ní ale koučink není jednosměrnou ulicí a vyžaduje úsilí obou zúčastněných.

„Koučink má efekt jen do té míry, do jaké spolupracuje tandem kouč–klient. O úspěch i prohru se vždy oba dělí půl na půl. Pokud si někdo představuje, že hodina s koučem mu změní život bez vlastního přičinění, mýlí se. Terapie koučinku je tvrdá práce sama se sebou, během níž vám kouč pomůže profesionálním přístupem a svými zkušenostmi dojít k jádru problémů, které vás trápí,“ zdůrazňuje Vančurová

Kouč neradí, ale provokuje

Kouč přitom neradí, jak se máte zachovat, ale klade mnohdy i nepříjemné otázky, na které si odpovíte sami, a kýženým východiskem ze složité situace jsou pak vlastní řešení.

Jedním z důležitých aspektů pro úspěch koučování je vztahová alchymie mezi koučem a klientem. Porozumění a souhra mezi nimi je vedle odbornosti kouče a snahy klienta základem pro úspěšné vyřešení problému. Pokud však klient necítí ke svému kouči důvěru, není mu sympatický či z nějakého důvodu se s ním necítí dobře, je dobré uvažovat o výměně.

„Nejdůležitější totiž je, abyste cítili během koučovacího sezení i po něm, že kouč pracuje ve váš prospěch a že jste spokojeni s řešeními, která nalézáte,“ zdůrazňuje Hana Vančurová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám