Hlavní obsah

Mezi místy schůzek nechyběl ani hřbitov

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Narazit v kavárně na právě probíhající pracovní schůzku asi nikoho nepřekvapí. Místa pracovních setkání se však mnohdy vymykají tradicím a svou bizarností překonávají všechna očekávání.

Foto: Profimedia.cz

Mezi populární místa obchodních schůzek patří letiště.

Článek

Společnost Regus uspořádala na toto téma průzkum mezi šestadvaceti tisíci respondenty z devadesáti zemí a výsledek překonal očekávání. Mezi místy pracovních schůzek figurují mimo jiné klášter, starý železniční tunel, jesle nebo farma na žížaly.

Letištní hangár i ponorka

Některé z lokalit zjištěných v průzkumu odpovídají spíše akčnímu thrilleru, další naznačují, že neexistuje místo, které by firmy pokládaly za nevhodné – setkání probíhala v letištním hangáru, na ponorce, v dole, v porouchaném výtahu nebo na staré rybářské lodi.

Populární jsou též letadla a letiště, na čemž se podepisuje mezinárodní charakter současného podnikání. Avšak existují i exotičtější místa: jedna osoba zmínila setkání na skládce a další se účastnila schůzky na hřbitově.

Pozitivní je, že k využívaným místům patří rovněž bazény, lyžařská střediska, golfová hřiště a vířivky – ukazuje se tak, že obchodní schůzka nemusí být jen nudnou dřinou.

Fantazie byznysmenů nezná mezí

Rudd Doggen, regionální ředitel společnosti Regus pro střední a východní Evropu, průzkum komentoval slovy: „Podivná místa, na kterých se lidé účastní obchodního jednání, ať již jde o sociální zařízení nebo opuštěné budovy a pláže, dokládají, jaké svobodomyslnosti dosáhli lidé ve světě současného byznysu. Místa uvedená v tomto průzkumu nemusí být každému po chuti a některá určitě vzbuzují pochybnosti ohledně bezpečnosti a profesionálního přístupu.”

Méně dobrodružné povahy však mají podle něj to štěstí, že v civilizovaném světě existuje rozsáhlá síť produktivních a profesionálních míst pro pořádání schůzek, která účastníkům umožní soustředit se více na cíle jednání než na neobvyklé prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám