Hlavní obsah

Školy a firmy mohou získat dotace na spolupráci

Právo, kil

Už jen necelé čtyři týdny (do 8. srpna 2013) mají střední odborné školy a učiliště k podání nabídky na účast v pilotáži modelů vzájemné spolupráce s firmami při realizaci odborného výcviku či odborné praxe v rámci projektu Pospolu.

Foto: Profimedia.cz

Základem samotné spolupráce je přítomnost žáků v reálném pracovním prostředí

Článek

Společně musí připravit dle zákona o veřejných zakázkách nabídku do soutěže, v níž bude rozděleno 25 partnerstvím škol a firem celkem 43 mil. Kč.

Žáci poznají pracovní prostředí

Základem samotné spolupráce je přítomnost žáků v reálném pracovním prostředí zapojených firem, kterou se zkvalitní rozvoj odborných kompetencí učňů i žáků maturitních oborů ve vybraných skupinách oborů.

Organizaci výběrového řízení zajišťuje Národní ústav pro vzdělávání (NÚV). Na webových stránkách www.projektpospolu.cz naleznou zájemci odkazy na zadávací dokumentaci, základní popis struktury pilotáže modelů spolupráce a odpovědi na dotazy k pilotáži. Ty se nejčastěji týkají smluvních vztahů při realizaci pilotáže a požadovaných minimálních počtů žáků, kteří se pilotáže v každém partnerství zúčastní.

Možnost vybrat si z šesti modulů

Každý uchazeč ve veřejné zakázce má možnost „poskládat“ pilotáž až z šesti modulů spolupráce škol a firem; patří mezi ně kromě odborného výcviku či praxe také například stáže učitelů ve firmách nebo volnočasové aktivity škol ve spolupráci s firmami. Pilotáž i celý projekt Pospolu jsou financovány z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR v rámci výzvy programu OP VK.

Program začne od příštího školního roku

Zájemci o veřejnou zakázku si musí po registraci na webovém profilu veřejných zakázek NÚV stáhnout zadávací dokumentaci. Mají tak zajištěno, že jim budou docházet odpovědi na všechny dotazy a další dodatečné informace, které se zakázky týkají. Zahájení samotné pilotáže se předpokládá v prvních měsících příštího školního roku, v závislosti na povinných lhůtách daných zákonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám