Hlavní obsah

Studenti gymnázia si vysoutěžili novou fyzikální laboratoř

Novinky, kil

První české gymnázium v Karlových Varech vybuduje moderní laboratoř přírodních věd. Příspěvek 200 000 korun od Nadace ČEZ získá škola díky úspěchu studentů v krajských kolech Matematické a Fyzikální olympiády.

Foto: archiv Skupina ČEZ

Ředitel vítězného gymnázia s šekem na novou fyzikální laboratoř.

Článek

V pondělí 24. června převzal ředitel gymnázia Zdeněk Papež za účasti žáků symbolický šek, za který promění starší elektroučebnu v moderní fyzikální laboratoř vybavenou měřicími přístroji a počítači.

Studenty motivovat, nikoli strašit

„Studenty je třeba k přírodním vědám motivovat, nikoli je technikou strašit. Soutěžní klání k tomu nabízí dobrou příležitost, proto olympiády tradičně podporujeme. Kromě odměn vítězům umožňujeme vybavit fyzikální učebnu školám, jejichž studenti se probojovali do krajských kol. Náctileté lze přitáhnout k výuce technických předmětů jedině praktickými ukázkami a cvičeními.“ vysvětluje Pavel Puff, manažer útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

Soutěžilo na padesát škol

V soutěži o Oranžovou učebnu se letos utkalo čtyřicet sedm středních škol z celé České republiky. Probojovat se na stupínky vítězů Matematické či Fyzikální olympiády není jednoduché. Lze předpokládat, že studenti specializovaných gymnázií nebo přírodovědných oborů to mají o něco snazší, nerozhoduje proto výsledné pořadí soutěžících. Do finálového slosování postupují školy, z nichž v krajích zápolilo nejvíc studentů.

Nová učebna pomůže všem

„Do krajských kol Fyzikální olympiády postupují naši studenti pravidelně ve všech kategoriích. Úspěch olympioniků pomůže také ostatním studentům. Díky moderní učebně vybavené pro laboratorní práce a pokusy se výuka stane názornější,“ usmívá se Zdeněk Papež, ředitel gymnázia a učitel matematiky a fyziky.

První české gymnázium je nejstarším gymnáziem v Karlových Varech, jeho historie sahá až do roku 1924. V současné době jej navštěvuje 641 žáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám