Hlavní obsah

Dřevorubce sledovalo při nedělním mistrovství ČR přes 4000 diváků

Přes 4000 diváků sledovalo v první červnovou neděli v Novém Městě na Moravě nejlepší tuzemské dřevorubce na mistrovství České republiky. Prvenství ve Vysočina Areně obhájil Jan Svoboda.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na snímku je úřadující mistr ČR Jan Svoboda při disciplíně Standing Block Chop.

Článek

Dřevorubci předvedli své umění v disciplínách jako přeseknutí kmene ve výšce, řezání motorovou pilou, přesekávání stojícího nebo ležícího kmene a řezání ruční pilou.

Napínavý souboj až do konce

Do finálového klání postoupilo 13 nejlepších dřevorubců. Svoboda bojoval o prvenství až do poslední disciplíny se Zdeňkem Maťhou. O vítězi nakonec rozhodla finální položka. Tou bylo řezání pilou o váze 25 kilogramů s extrémně silným motorem. Svoboda v ní dosáhl nejrychlejšího času a dostal se před do té doby vedoucího Maťhu.

Rozhodly zkušenosti i nervy

"Letos jsem, bohužel, neměl mnoho možností trénovat. Většina kluků trénuje daleko více než já, ale v závodě rozhodují i nervy a zkušenosti. Tohoto titulu si velmi vážím a jsem rád, že hned za mnou jsou dva nejmladší účastníci, kteří tento sport berou velmi vážně," uvedl Svoboda.

Domácí šampionát vynechal světový vicemistr a nejlepší český dřevorubec posledních let Martin Komárek. Divákům se představil pouze v exhibicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám