Hlavní obsah

Většina lidí hledá práci na pracovních portálech

Seznam.cz, Jakub Šumanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výzkumu pracovního portálu Spráce.cz vyplývá, že lidé hledající práci nejčastěji využívají služeb pracovních portálů (48 %) nebo nabídek umístěných přímo na stránkách potencionálního zaměstnavatele (35 %).

Foto: Profimedia.cz

Lidé, kteří hledají práci, často využívají služeb pracovních portálů.

Článek

Výsledky průzkumu, který se uskutečnil v průběhu březnového Mezinárodního veletrhu pracovních příležitostí – Jobs Expo, rovněž ukazují, že absolventi, kteří se veletrhu zúčastnili, nejčastěji hledají své budoucí povolání v sektoru služeb (55 %).

Stejná odpověď zazněla i u zaměstnanců hledající „novou výzvu“; celkem se z nich pro služby rozhodlo 63 % těch, kteří mají zaměstnání.

Práci najdou většinou do půl roku

„Průzkum nám také ukázal, že většina absolventů i zaměstnanců si najde práci do 6 měsíců. U absolventů (83 %) je toto číslo o něco vyšší než u zaměstnaných lidí (75 %). Na veletrhy jako je Job Expo, chodí lidé, kteří se aktivně zajímají o svoji kariéru. Musíme si tedy uvědomit, že jsou ambicióznější, a proto i přes relativně vysokou nezaměstnanost mají šanci najít si práci relativně rychle,“ komentoval výsledky průzkumu Jan Votruba, manažer serveru Spráce.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám