Hlavní obsah

Vzdělávací centrum pomůže při hledání práce

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihomoravané mohou v současnosti zdarma využívat služeb nové instituce Centrum vzdělávání všem (CVV). Pomůže jim zorientovat se na trhu celoživotního vzdělávání a podpoří je v rozvoji kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Konzultace mají pomoci těm, kteří nejsou spokojeni s kariérou.

Článek

Centrum vzniklo jako výsledek dlouholeté snahy kraje a Rady pro rozvoj lidských zdrojů, za cíl si klade zlepšit přístup obyvatel Jihomoravského kraje k dalšímu vzdělávání a řešit zhoršující se nezaměstnanost v kraji.

Služby jsou dostupné zdarma

V rámci celé České republiky jde o ojedinělý projekt kombinující kariérní poradenství, zprostředkování stáží a databázi celoživotního vzdělávání v kraji. Centrum sídlí v areálu Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy na Pražské ulici a jeho služby budou občanům zdarma dostupné on-line, po telefonu nebo e-mailu a osobně.

Poradí, co s kariérou i se životem

CVV poskytuje v první řadě individuální kariérní poradenství. „Tyto konzultace s prvky koučingu mají pomoci těm, kteří nejsou spokojeni nebo si nevědí rady s kariérou nebo životem obecně,“ vysvětluje ředitelka CVV Beáta Holá.

Zájemcům se bude zdarma věnovat tým odborných poradců, jejichž cílem je najít společnou cestu k lepšímu uplatnění, změně profesní dráhy nebo při složitých profesně-osobních rozhodnutích.

O stážích veřejnost neví

Pomoci v rozvoji kariéry má další služba CVV – zprostředkování stáží v zahraničí pro studenty středních odborných škol, ale i pro dospělé.

„Stážemi především v odborném vzdělávání se zabývá několik podpůrných programů. Veřejnost o nich ale často neví, a pokud ano, vnímají mnozí proces žádosti a vyřízení takové stáže jako složitý a odstrašující,“ připomíná Holá.

„Jedním z úkolů centra je stáže propagovat, nabízet asistenci při jejich vyřízení, ale také iniciovat navazování nových výměnných partnerství a programů,“ popisuje službu ředitelka.

Podrobná databáze

CVV provozuje internetovou databázi Vzdelavanivsem.cz s přehlednou nabídkou celoživotního vzdělávání z celého Jihomoravského kraje. Ta má pomoci klientům snáze se zorientovat a najít informace o tom, kde mohou získat potřebnou rekvalifikaci nebo další vzdělání.

„Všechny údaje v databázi ověřujeme a do budoucna chceme na stránky zařadit také hodnocení kvality od frekventantů kurzů,“ dodává Beáta Holá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám