Hlavní obsah

Atraktivní muži vydělávají o pětinu více

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atraktivita může být velmi výhodnou vlastností ve světě manažerů, ale jen pokud se týká mužů. Podle australských ekonomů totiž atraktivní pánové vydělávají o pětinu více než jejich kolegové, jimž příroda tolik fyzické krásy a přitažlivosti do vínku nedala. Ovšem u žen tento vztah neplatí a přílišný půvab jim naopak může uškodit.

Foto: Profimedia.cz

Nejatraktivnější muži vydělávají o dvaadvacet procent více ve srovnání s kolegy stejné profese a postavení.

Článek

„Pokud muži vypadají atraktivně a dbají o svůj zevnějšek, může jim to pomoci k výdělkům o dvaadvacet procent vyšším,“ tvrdí profesor ekonomie Andrew Leigh.

Podle bývalého člena akademického sboru na Australian National University je u ženy atraktivita naopak mnohdy nevýhodou.

Předsudky o inteligenci krásných žen

„Někteří lidé jsou stále pevně přesvědčeni, že hezký vzhled a inteligence jsou u žen neslučitelné, takže dobře vypadající ženy nejsou produktivní. U mužů však žádný syndrom hloupých blondýnů neplatí,“ dodává profesor Leigh.

Z jeho výzkumu vyplývá, že zatímco nejatraktivnější muži vydělávají o dvaadvacet procent více ve srovnání s kolegy stejné profese a postavení majícími průměrný vhled, u žen atraktivita na výši výdělku žádný pozitivní vliv nemá.

„A naopak ošklivost u mužů vede ke snížení příjmů v průměru o šestadvacet procent, pokud je srovnáváme s těmi nejlépe vypadajícími kolegy,“ tvrdí Leigh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám