Hlavní obsah

Seniorům hraní her prospívá a zlepšuje jim náladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hraní počítačových her nemusí mít nutně negativní vliv na psychiku. Pomineme-li aspekt závislosti a zaměříme-li se na seniory, pak může hraní počítačových her naopak prospívat.

Foto: Profimedia.cz

Starším ročníkům pomáhá hraní počítačových her zlepšovat náladu.

Článek

Podle výzkumů ze Severní Karolíny totiž starším ročníkům pomáhá hraní počítačových her zlepšovat náladu. Osoby věnující se této zábavě pravidelně se cítí emocionálně lépe.

Tým psychologů z North Carolina State University testoval 140 seniorů ve věku kolem třiašedesáti let s ohledem na jejich sociální zázemí a celkovou emocionální pohodu. Ze zkoumaného vzorku hrálo počítačové hry jednou za čas jednašedesát procent osob, zatímco pětatřicet procent aspoň jednou týdně.

„Tato studie naznačuje, že existuje vztah mezi hraním her a lepším emocionálním nastavením a fungováním u seniorů. Osoby, které hrály počítačové hry, totiž vykazovaly v tomto ohledu lepší výsledky a byly pozitivněji naladěny než ty, které nehrály hry vůbec,“ tvrdí doktor Jason Alliare z North Carolina State University.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám