Hlavní obsah

Vrátili jsme se do povrchních padesátých let, míní experti na vztahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australští psychologové míní, že se lidé dostali na počátku jednadvacátého století zpět do padesátých let století minulého. Minimálně v hodnotách, které požadují od svých protějšků. Tyto hodnoty jsou ale povrchní a pro budování partnerství nedůležité.

Foto: Profimedia.cz

Lidé mají představu o ideálním fungování vztahu a nedívají se na svět ani trochu realisticky.

Článek

Místo upřímnosti, charakternosti a rodičovských dovedností hledají lidé u protějšku peníze, společenský status a ambice.

Doktorka Trudy Gilbertová ze společnosti Elite Introductions tvrdí, že lidé mají představu o princeznách a princích, o ideálním fungování vztahu a nedívají se na svět ani trochu realisticky.

Muži se nesnaží, ženám jde o peníze

Zatímco u žen jsou nejčastějším problémem povrchní požadavky jako peníze, status a úspěch, muži se zase vůbec neumějí snažit. „Zcela zapomněli na pravidla námluv a toho, co se sluší a patří,“ tvrdí Gilbertová.

„Lidé toužící po vztahu se musejí uvolnit, přestat myslet na tikání biologických hodin, a trochu se snažit udělat dojem. Měli by si randění více užívat a vychutnávat. A pak možná potkají lásku,“ dodává Gilbertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám