Hlavní obsah

Studenti budou řešit nezaměstnanosti mladých

Novinky, kil

Unikátní vzdělávací projekt Pražský studentský summit pokračuje druhým přípravným setkáním. 350 studentů z celé republiky bude v sobotu 15. prosince na půdě pražské Vysoké školy ekonomické diskutovat s odborníky o nezaměstnanosti mladých. Cílem je studenty vzdělávat o světě kolem nás a připravovat je na budoucnost, ať už mají v plánu cokoliv.

Foto: Profimedia.cz

Studenti absolvují také další interaktivní školení v rétorice, korektní argumentaci, vystupování a profesionálním jednání.

Článek

Dalšími kroky na cestě k tomuto cíli bude mimo jiné panelová diskuze či plenární projevy na výše zmíněné téma. Nově startuje i série doprovodných akcí - Seminář etikety a Lidsko-právní biograf. Vše proběhne v rámci letošního druhého přípravného setkání XVIII. ročníku unikátního vzdělávacího projektu pořádaného Asociací pro mezinárodní otázky a konaného pod záštitou ministra školství Petra Fialy.

Mladé frustruje problém hledání práce

“Mladí lidé jsou často frustrováni současným celoevropským fenoménem – najít práci po škole. Nedostává se jim mnoho informací o tom, co dělat, aby se sami tomuto problému vyhnuli, a proto jsme se rozhodli tomuto tématu v rámci Summitu věnovat,“ komentovala nevšední, ale důležité téma programová koordinátora projektu Zuzana Netolická.

Konfrontace představ se skutečností

Sobotní dopoledne začne panelovou diskuzí osobností z byznysu, diplomacie, médií i akademické obce, které budou studentům předávat cenné rady a zkušenosti ohledně konfrontace představ absolventů škol a reálné situace pracovního trhu.

Hosty budou například vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR diplomat Jan Michal, akademik Vladislav Flek z Metropolitní univerzity Praha, Lukáš Mašek z Komerční banky a tiskový mluvčí LMC Tomáš Dombrovský. Diskuzi bude moderovat novinář a publicista Erik Best.

Studenti budou zastupovat fiktivní státy

Základem projektu je vzdělávat prostřednictvím simulace tří klíčových mezinárodních organizací – OSN, NATO a EU. Studenti tedy nebudou prezentovat názory své, ale států, které na projektu zastupují.

Odpolední část programu tvoří práce v menších skupinkách. Studenti se učí a probírají témata, která jednotlivé simulované organizace řeší. Podstoupí také další interaktivní školení v rétorice, korektní argumentaci, vystupování a profesionálním jednání.

Možnost zapojit se přes Twitter

Celé sobotní přípravné setkání bude pokrývat sociální síť Twitter pod #studentsummit. To umožní účastníkům především interaktivně komunikovat v reálném čase s pořadateli projektu.

Skrze tuto sociální síť půjde například klást otázky hostům, komentovat aktuální průběh setkání z vlastního pohledu nebo se dozvídat, co se děje v ostatních částech projektu. Více informací na www.studentsummit.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám